
BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
Batman Valiliği, Siirt çevre yolunda tarım ve depolama alanlarına inşa edilen ruhsatsız düğün salonları, yapı ve trafik güvenliği gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
Valilik, modern salonlar için yeni proje hazırlığında olduğunu duyurdu.
“SALONLAR İMAR MEVZUATINA UYGUN DEĞİL”
Batman Valiliği, Siirt çevre yolu güzergâhında bir süredir faaliyet gösteren ve kamuoyunun dikkatini çeken bazı düğün salonları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, söz konusu işletmelerin bir kısmının tarım arazileri üzerine kaçak şekilde inşa edildiği, bazılarının ise imarda “depolama alanı” olarak belirlenmiş bölgelerde usulsüz olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Valilik tarafından 02.08.2024 tarihinde yapılan kapsamlı denetimlerde, bu düğün salonlarının imar mevzuatına uygun olmadığı, otopark, yangın tahliye, yol güvenliği gibi kritik yapısal eksiklikler taşıdığı tespit edildi. Ayrıca işletmelerin, yoğun trafik akışının yaşandığı Batman-Siirt karayolunda vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi. “Bu nedenlerle, ilgili işletmelerin geçici olarak kapatılması zorunlu hale gelmiştir” denilen açıklamada, adli makamların da bu işlemleri hukuka uygun bulduğu ifade edildi. Valilik, bazı sivil toplum kuruluşlarının bu kapatma kararını “mağduriyet” olarak nitelendirmesine tepki göstererek, “Gerçek mağduriyet, can ve mal kaybına yol açabilecek ihmallerden doğar” ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın devamında, imar planına göre “depolama alanı” statüsünde olan işletmelerin bu kapsamda faaliyet gösterebileceği, diğerlerinin ise gerekli altyapı düzenlemeleri tamamlanana dek hizmet veremeyeceği vurgulandı. Öte yandan Valilik, “Mavi Yeşil Batman” projesi kapsamında modern standartlara uygun kır düğün salonları ve nikah alanlarının şehre kazandırılacağını ve tüm vatandaşların bu alanlardan eşit şekilde faydalanabileceğini duyurdu. Valilik açıklamasının sonunda, geçmişte bölgede yaşanan ölümlü kazalara atıfta bulunarak “Vatandaşlarımızın can güvenliği birinci önceliğimizdir” mesajına yer verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok