ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE
Batmandaki giyim ve çeyiz evleri esnafı, Kovid-19 nedeniyle yaşadıkları zor günlerin ardından normalleşme döneminde düğün sezonun etkisiyle eski canlılığına kavuşacağından pek ümitli değil.
Batmanlı giyim ve çeyiz evi esnafı, salgın döneminde geçirilen zor günlerin ardından düğün sezonun gelmesiyle yeniden eski canlı günlerine dönmeyi ümit ediyor.
Giyim evi sahibi Yusuf Altan ise salgın süresince dükkanı açtıklarını belirtip, düğün salonları açılacak ama işlerimize hiçbir faydası ve katkısı olmayacak.
Düğün salonlarında halay ve çiftetelli bile yok. O yüzden millet düğün yapmaya razı değil, düğünleri riskli görüyor.Bu süreçte zor günler geçirdik,beklediğimiz desteği de göremeyince içinden çıkılmaz bir hal aldı.Esnafın çoğu iflasın eşiğinde, üç aya yakındır hep cepten yedik.Geçtiğimiz Ramazan bayramında da umduğumuzu bulamadık.Arabayı sattım kredi çektim,işçilerimizi mağdur etmedik bu süreçte.
Bizler 3 ayı nasıl geçirdiysek bundan sonrasını da atlatırız. Bizim isteğimiz insanlarımız rehavete kapılmadan ama korkmadan pazar ve çarşıya çıksın. Düğün yapacaklar endişesi var biraz. Alışveriş yine durmaz, insanlarımız her şekilde alışverişe gelir. Gelen müşterilerimize kolonyamızı ikram ediyoruz. Kıyafet denetirken dikkat ediyoruz, maskemizi takıyoruz." sözlerine yer verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0142 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0240 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 03“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 04ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 06PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 07BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 08SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 09TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 10“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 11ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 12235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 13ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 14MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 15TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI




Henüz Yorum yok