Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, geçtiğimiz aylarda Mersin ve çevresinde yaşanan zirai don felaketini yeniden gündeme taşıdı. Ekmen, verim kayıplarının gıda enflasyonunu daha da artıracağını belirterek, acil önlemler alınmadığı takdirde meyve ve sebze tüketiminin halk için lüks hale geleceğini söyledi. Zirai donun üretici üzerindeki etkilerinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Ekmen, “Zirai don felaketini Meclis’te defalarca gündeme getirdim; soru önergeleri verdim, sosyal medya hesaplarımdan açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştım. Bu mesele geçiştirilecek bir sorun değil” ifadelerini kullandı. Ekmen, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ile sürekli istişare halinde olduklarını ve Tarım İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını takip ettiklerini belirtti. Ancak üreticilere verilecek desteklerin kriterleri ve zamanı konusunda halen net bir açıklama yapılmadığını, bu belirsizliğin üreticileri tedirgin ettiğini dile getirdi.
''ÜREİCİLERİN TALEBİ NET''
Sahada üreticilerle görüşmeler yaptıklarını söyleyen Ekmen, çiftçilerin taleplerinin açık ve somut olduğunu belirtti. Talepler arasında şunlar yer aldı:
· Sulama bedellerinin alınmaması
· Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası kredilerinin ertelenmesi
· TARSİM sigortasındaki sorunların çözülmesi
· Tarım alanlarındaki eski enerji hatlarının yenilenmesi
· Üreticiye mazot desteği sağlanması
Bu adımların atılması halinde hem üreticinin hem de tüketicinin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade eden Ekmen, “Söylem değil, somut icraat bekliyoruz. Çiftçilere yapılacak yardımlar, olayın yaşandığı hafta hesaplara yatırılmalıydı” dedi. Mersin’deki verim kayıplarının %70’e ulaştığını, örtü altı üretimlerde dahi %20’ye varan düşüşler yaşandığını belirten Ekmen, bunun ürünlerin fiyatlarını artırdığını söyledi. “Bu tablo, meyve-sebze tüketimini dar gelirli vatandaş için lüks hale getiriyor. Gerekli önlemler alınmazsa gıda enflasyonu önümüzdeki yıllarda kontrol edilemez boyutlara ulaşacak” uyarısında bulundu. DEVA Partili Ekmen, özellikle Mersin gibi tarım potansiyeli yüksek bölgelerde üreticilerin desteklenmemesi halinde üretimden çekilme eğiliminin artacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başta olmak üzere tüm yetkilileri acil önlemler almaya davet eden Ekmen, “Merkez Bankası rezervleri tefecilere değil, çiftçilere ayrılmalı” çağrısında bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok