
Covid-19 aşısı yaptıranların sayısı 30 bine yaklaştı
Yeni tip Coronavirus ile mücadele kapsamında ülkenin 81 ilinde dağıtılan CoronaVac aşılarının ilk ve ikinci dozu 65 yaş üstü yaşlılara uygulanıyor.
Şimdiye kadar Türkiye genelinde 14 Ocak tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan CoronaVac aşısı birinci doz 6 milyon 259 bin 882, ikinci doz bir milyon 228 bin 323 bulurken, toplam yapılan aşı sayısı ise 7 milyon 488 bin 205 oldu.
İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Batman merkez, ilçe ve köylerde uygulanan toplam aşı sayısı da yaklaşık 30 bini buldu.
Sağlık ekipleri, Batman’ın Kozluk ilçesinin İnişli köyü Tepecik mezrasına giderek, burada yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara CoronaVac aşısını yaptı.
“Sağlık ekiplerinin köye kadar gelmesi beni memnun etti”
Köye kadar gelen aşı ekibini heyecanla karşılayan 86 yaşındaki Cengiz Otur, yaptığı aşının ardından durgularını şöyle ifade etti: “Sağlık ekiplerinin köye kadar gelmesi beni çok memnun etti. Bu benim ikinci aşı oluşum. Allah buraya kadar gelen hemşire, doktor ve sizlerden razı olsun.”
“Kendimizi iyi hissediyoruz”
Sağlık ekiplerince evinde aşısı yapılan bir diğer köylü Mustafa ve Adalet Soğuksu çifti, “Köyümüze kadar gelip bize bu aşı hizmetini verdikleri için çok teşekkür ederiz. Ben ve eşim ikimizde aşı olduk. Kendimizi iyi hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Aşı için köylere gidiyoruz”
Yaptıkları aşı hakkında açıklamada bulunan Kozluk İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Güneş ise şunları söyledi: ”Burası Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı İnişli köyümüzün Tepecik mezrasıdır. Sağlık Bakanlığımızın öncelikli sıralamasına göre günde üç ekibimizle beraber tüm köylerimize aşılamaya çıkıyoruz. Şu anki mezramızda da üç vatandaşımızın aşılarını yaptık. Ekibimiz ile beraber sıradaki planlamamıza göre başka köylere aşı uygulamamıza kesintisiz olarak devam edeceğiz.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 02Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 03OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 04FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 05Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 06Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 07Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 08Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 09YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 10Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 11BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 12BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 13MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 14EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 15Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
Henüz Yorum yok