
BATMAN'DA CADDE VE SOKAKLAR SESSİZ
Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde tüm Ülke de olduğu gibi, Batman'da da büyük bir sessizlik hâkim.
İçişleri Bakanlığınca Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam 21.00’den itibaren başladı.
Tüm Türkiye’de pazartesi günü saat 05.00'e kadar geçerli olan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde şehirdeki cadde ve sokaklar boş kaldı.
Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sokak ve caddeler hayvanlara kaldı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı Elma Sokağı, Çarşı, Bankalar Caddesi, Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı gibi işlek caddeler tamamen boş kaldı.
Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde vatandaşların yasağa uyduğu görülürken en işlek sokaklar, caddeler ve parklar gibi kentin tüm noktalarındaki hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı.
Kentin birçok noktasında güvenlik önlemi alan polis ekipleri de uygulama noktaları oluşturdu. Ekipler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamı dışında olan sürücü ve vatandaşların çalışma belgelerini kontrol ediyor.
Kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için kurum araçları, özel sağlık kuruluşları, eczaneler, tüpçüler, fırınlar, kasaplar, bakkallar gibi iş yerleri ve kurum ile kuruluşlar hizmet vermeye devam etti.
“TEDBİRLER DEVAM EDERSE VİRÜS BİTER”
Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamaları olumlu karşılayan kimi vatandaş ise tedbirler sayesinde Coronavirus’un azalabileceğini düşünüyor.
Kısıtlamadan muaf tutulan bakkal işletmecisi Ömer Ceylan, “Kısıtlamanın Batman için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü vakalar baya yükselmişti. Bu tedbirlerin işe yarayacağını söylemek istiyorum. Covid-19’un bir an önce bitmesini istiyoruz. Baya sıkıntılar yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı oluyor. Tedbirler devam ederse virüs biter inşallah.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01
- 02VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 03BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 04SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 05YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0651 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 08“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 09Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 10DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 11Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 12“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 13ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 14ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 153 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok