
Altın fiyatlarının yükselmesinden kuyumcular da memnun değil
Coronavirus hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altının tarihi bir yükselişte olduğunu, bunun piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.
İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu Şehmuz Taşan, "Altın fiyatları çok yükseldi. Şimdiye kadar tarihte böyle bir rekor olmamış. Çeyrek altın 595 TL, Cumhuriyet Altını 2 bin 450 TL, yarım altın bin 190 TL, 22 ayar gram altın ise 336 TL olmuş durumda. Sattığımız altını yerine koyamıyoruz. Her gün altın 5-6 lira yükseliyor. Vatandaş artık kendi çocuğunu evlendiremiyor." Dedi.
"Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor"
Kuyumcu esnafı Şehmuz Taşan, "Çin'de çıkan ve Dünya geneline yayılan Coronavirus salgınından sonra altın fiyatları çok yükseldi. Vatandaş gelip fiyatını duyunca alamıyor. Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor. Satışlarımız tamamen durdu. Fiyatlar uygunken satışlarımız daha iyiydi. Bu gidişle altın fiyatları daha da yükselecek gibi gözüküyor. Sattığımız altını aynı fiyata alamaz duruma geldik." diye konuştu.
"Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi"
Dünyadaki Coronavirus salgınından dolayı altın fiyatının yükseldiğini ifade eden bir başka kuyumcu Eyüp Başaran, "Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi. Vatandaşın en güvendiği liman olarak altını görmesi, herkesin altına rağbet etmesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkisi var. Biz kuyumcular olarak altının fiyatı ne kadar yükselirse de kâr oranımızda bir değişiklik olmuyor. Altın fiyatları uygunken işlerimiz daha iyiydi. Ama şimdi bazen satış yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok