
ipek böceği yetiştiriciliği her geçen gün artıyor
Sason ilçesinde 3 aile ile başlayan ipek böceği yetiştiriciliği, verilen destekle yaygınlaşarak 180 aileye gelir kapısı olduğu bildirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, ilçede 9 yıl önce üç aile ile başlayan ipek böceği yetiştiriciliğinin 180 aile ile üretime devam ettiğini anlattı.
İlçede yetiştiricilerin yaklaşık bir ton koza elde ettiğini aktaran Gün, “İlçemizde ipek böceği yetiştiriciliğini ilk olarak yapan, bu işe ilk başlayan ailelerimizle bir aradayız. Bu ailelerimiz elde ettikleri kozaları fırınlandıktan sonra satışa gönderecek. Onlara destek vermek, yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Sason ilçemizde 9 yıl önce üç aile ile başlayan ipek böceği yetiştiriciliği şu anda 180 aile ile üretim devam etmektedir. İpek böceği geliri yüksek bir üretimdir. Böyle bir yerde 45 gün gibi kısa bir sürede 12 bin liralık gelir elde etmektedir. Sason ilçesinde yetiştiricilerimiz 1 ton civarında koza elde etmektedir.” dedi.
Açıklamasının devamında Gün, “Burada elde edilen kozalar hazır hale geldikten sonra koza birliklerine gönderilerek satışa sunulmaktadır. Şu anda kilosu 70 liradan satışa sunuluyor. Bundan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak burada yetiştiricilerimize yönelik yeni çalışmalarımız, yeni desteklerimiz de olacak. Önümüzdeki yılda burada üretilen kozalardan iplik elde edip ipek gömlek, ipekten şal ve benzeri ürünleri elde edip Sason ilçesindeki üreticilerimizin kalkındırılması yönünde çalışmalarımız olacaktır." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok