
Esnafın tutunacak son dalı ‘Kapatıyoruz’
Esnafın tutunacak son dalı ‘Kapatıyoruz’
Batman’da ekonomik kriz ile mücadele eden esnaf çaresizlik içerisinde. Kimi esnaf elindeki ürünleri satıp kepenk kapatmayı düşünürken, kimi esnaflar ise kapatıyoruz sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi planlıyor.
Batman’da ekonomik kriz ile mücadele eden esnaf çaresizlik içerisinde. Kimi esnaf elindeki ürünleri satıp kepenk kapatmayı düşünürken, kimi esnaflar ise kapatıyoruz sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi planlıyor.
BATMANLI ESNAFLARDAN, KAPATIYORUZ ÇIĞLIĞI
Batman’ın en işlek caddelerinde esnaflık yapan işletmeler ekonomik krize karşı son çareyi işletmelerine “Kapatıyoruz”,” Sezon Sonu” veya “Zararına Satış” gibi pankartları asmakta buldu.Batman esnafı içerisinde bulunduğu krizden çıkış için kendilerince formüller üretiyor. Yüzlerce işyerinin kepenk kapatma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kentte, ekonomik durgunluğun üstesinden gelmek için müşteriyi işyerine çeken yöntemler geliştiriyor.
‘KAPATIYORUZ, ZARARINA SATIŞLAR’
Özel günler ve sezonluk indirimler kampanyalarından umduğunu bulamayan kimi esnaflar “kapatıyoruz, zararına satışlar” sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi amaçlıyor. Başta Turgut Özal Bulvarı ve çevresinde bulunan işletmeler işlerin durgunluğundan dolayı yüksek kira ve diğer giderleri karşılayamadıklarını, zararına satış yapmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.. Batman’ın yerel esnaflarından adını vermek istemeyen bir işletmeci, “İşletmemize ‘Sezon İndirimi’ duyurusunu asmamızdaki sebep, sezonluk giyim ürünlerini elden çıkarma esaslıdır. Şu an bulunduğum işletmenin mülk sahibi olduğum için kira gibi herhangi bir derdim yok. Ama bu cadde de esnaflık yapan işletme sahiplerinin en az 5 bin TL’ye yakın aylık kira ödemeleri bulunmakta. Bu yüzden ellerindeki malları bitirmek gibi bir mecburiyetleri var. Sezonluk indirimlerdeki esas amaç elde kalan malları indirime girmiş olan eşyalarla birlikte satmaktır. İndirimler ve duyurular müşterinin dikkatini çekme amaçlıdır” diye konuştu.
‘ZARARINA SATIŞ YAPIYORUZ’
Yaşanan ekonomik durgunluğu aşmak isteyen esnaflardan halı mağazası işletmecisi Ata Çelbek, “Artan zamlarla birlikte, memur kesimi de yerel halkta alışveriş yapmaktan kaçınıyor. Halk mutfak masrafından ve arabasının benzin parası yetiştirmekten özel ihtiyaçlarına para ayıramıyor. Bu nedenle küçük esnaflar satış yapamamaları nedeniyle zarara uğruyor. Birçok esnafın elinde olsa işletmesini hemen devir eder. Ancak borçlar ve zararına satış buna engel olmakta. Esnaf giderek ekonominin düzeleceğini umut ediyor ancak giderek ekonomi bozuluyor. Şuanda işletmemizi kapatmak üzeriyiz. Zararına satış yapıyoruz. Çevremizde tanıdığımız birçok esnaf arkadaşlarımızda zararına satış yaptığını görüyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 02BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 03DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 04VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 05ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 06Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 07Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 08ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 09EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 10Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 11“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 12116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 13BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 14VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 15TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok