
diş klinikleri dertli
Batman merkezde bulunan özel diş klinikleri; pandemi sürecinde dolar ve euro kurlarındaki yükselişin hem diş kliniklerini hem de vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.
Covid-19 nedeniyle uzun bir süre diş kliniklerinin acil hastaların dışında hasta bakmadığını söyleyen diş hekimi ve işletme sahibi Sevim Şen, pandeminin diş sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.
“15 Mart ile 1 Haziran tarihlerinde birçok sıkıntı yaşadık”
Pandemi sürecinde devletten tam anlamıyla destek alamadıklarını ve kendi ayakları üstünde durmak zorunda kaldıklarını belirten Şen, şöyle konuştu:
“Özellikle bu pandemi sürecinde izolasyon ve sterilizasyona önem verdiğimiz gibi hekim arkadaşlarımız dönüşümlü çalıştılar. 15 Mart ile 1 Haziran tarihlerinde acil hastaların dışında çoğu zaman kapatma zorunda kalıyorduk. Diş tedavisine sadece sağlıklı hastalar gelmiyor, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü hastalarımızda var. Hastalarımız da bu süreçte tedavilerini ertelemek zorunda kaldıkları için bir mağduriyet yaşandı. Klinik olarak pandemi sürecinde çok zorluklar yaşadık. Devlet desteklemeleri sadece belli kesimlere yapıldı. İŞKUR üzerinden çalışan personellerimiz çalışabildi. Geriye kalan personellerimizin giderlerini tamamen kendimiz karşılamak zorunda kaldık.”
Pandemiden önceki dolar kuru ile şu anki dolar kurunun arasında iki kat olduğunu söyleyen Şen, “Diş klinikleri olarak tamamen dış ülkelere bağlıyız. Birkaç medikal ürünün dışında tamamen dışa bağlı bir sektörüz. Kullandığımız ürünler tamamen dolar ve euro üzerinden aldığımız için yükselen kurlar üzerinden yeni ürün almak mecburiyetindeyiz. En çok kullandığımız dolgu malzemesi belli bir kullanım süresi olduğundan stoklama da yapamıyoruz. Şayet stok yapmak istesek bile büyük bir maliyet gerektiriyor, bu da mümkün olmadığından her ürün aldığımızda o günün dolar kuru üzerinden almak mecburiyetinde kalıyoruz. Doğal olarak tedaviye gelen vatandaşların da mağdur olmasına neden oluyor, çünkü her seferinde fiyatlar yükseliyor.” dedi.
“Dolar endeksli bir hayat yaşamak zorunda kalıyoruz”
Diş kliniklerinin tamamen dışa bağımlı olduğunu ifade eden Şen, “Türkiye’de yaşıyoruz ama maalesef dolar endeksli bir hayat yaşamak zorunda kalıyoruz. Bizlerde bu konuda çok sıkıtılar yaşıyoruz. Hastalarımızın mağduriyet yaşamalarının yanında klinikte çalışan hekim ve personellerde çok etkilendi. Bu süreçte personel çıkarmadık ama karşılıklı olarak fedakârlıkta bulunduk. Pandemi sürecinden önce ve sonra daha tedbirli ve özverili bir şekilde bütün tedbirlerimizi alıp hastalarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Covid-19’a karşı aldıkları tedbir ve hasta alım aşamalarını anlatan Diş Hekimi Osman Şen ise şunları söyledi:
“Pandemi süresinde hastalarımızı ilkin kapıda karşılayıp ateşlerini kontrol ediyoruz. Kişisel bilgileri alındıktan sonra salonda sosyal mesafe kurallarına uyularak en fazla 6 kişi bekletiliyor. Hasta kliniğe alınmadan önce 15 dakika boyunca oda havalandırılır ve dezenfekte edilir. Randevulu bir şekilde hastalarımızı çağırıyoruz. Acil gelen hastalarımızı da bekleme süresi bittikten sonra bir hekimiz tarafından müdahalesi yapılır.”
“Pandemi sürecinde öncelikle acil hastaları alıyoruz”
Salgın hastalık nedeniyle, risk gurubuna en yakın mesleklerden birinde çalıştıklarını ifade eden Şen, “Bizim işimiz maalesef en risk taşıyan guruplar arasında. Pandemi sürecinde aldığımız hastalar genelde acil müdahale gerektiren; apseli, kanamalı ve ağrılı hastaları alıyoruz. Diş temizliği ve preparasyonlar gibi estetik müdahaleleri sağlık açısından tehlike oluşturmadığı için de elimizden geldiğince hastalarımıza rica edip erteliyoruz, sağ olsunlar onlarda anlayışla karşılıyorlar.” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 02MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 03Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0419 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 05Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 06“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 07“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 09ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 10YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 13“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 14VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok