
TİROİD CERRAHİSİNDE SİNİR MONİTÖRİZASYONUNUN ÖNEMİ
TİROİD CERRAHİSİNDE SİNİR MONİTÖRİZASYONUNUN ÖNEMİ:
OP. DR. MEHMET CEMİL KUBA’DAN AÇIKLAMALAR
Genel Cerrah Op. Dr. Mehmet Cemil kuba " Tiroid cerrahisi, uzmanlık gerektiren bir alan olup, özellikle rekürren laringeal sinirin (RLS) korunması, cerrahinin başarısı ve hastanın sağlığı açısından kritik önem taşır" diye konuşrtu.
Özel Batman Yaşam Hastanesi’nde, tiroid cerrahisi uygulamalarında son teknoloji sinir monitörizasyonu yöntemini kullanarak, hastalarımın güvenliğini en üst düzeyde sağlamayı hedefleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba bu yöntemin önemine dikkat çekti.
“RLS Hasarını Önlemek İçin Etkili Bir Yöntem”
Tiroid cerrahisinin en büyük risklerinden biri, rekürren laringeal sinirin zarar görmesidir.
Bu sinir, ses tellerini kontrol eder ve hasar görmesi, ses kısıklığı ve nefes alma güçlüğü gibi ciddi sonuçlar doğurabilir. Sinir monitörizasyonu, bu önemli yapıyı cerrahi sırasında gerçek zamanlı izlememe olanak tanır ve sinirin yerini doğrulayarak korunmasına yardımcı olur.
“Sinirin Fonksiyonel Durumunu Takip Ediyoruz”
Monitörizasyon yalnızca sinirin yerini göstermekle kalmaz, aynı zamanda fonksiyonel durumunu da değerlendirir. Bu, cerrahi sırasında herhangi bir sinir hasarını erken fark etmemizi ve gerekli önlemleri zamanında alabilmemizi sağlar. Bu sayede, olası komplikasyonlar önceden engellenebilir.
“Zorlu Durumlarda Büyük Avantaj”
Bazı hastalarda, özellikle multinodüler guatr gibi tiroid bezinin büyüdüğü durumlarda veya daha önce yapılmış cerrahiler sonucunda anatomik yapılar değişmiş olabilir. Bu gibi durumlarda sinir monitörizasyonu, siniri tespit etmeyi ve doğru şekilde korumayı oldukça kolaylaştırır.
“Çift Taraflı Sinir Hasarı Riskini Azaltıyoruz”
Tiroid cerrahisinde her iki tarafta da müdahale gerekiyorsa, monitörizasyon sayesinde ilk tarafın sinir durumu değerlendirilir. Eğer ilk tarafta bir hasar şüphesi bulunursa, ikinci tarafın cerrahisi daha dikkatli bir şekilde yapılır veya ertelenebilir. Bu yaklaşım, çift taraflı sinir hasarını önemli ölçüde azaltır.
“Genç Cerrahlar İçin Değerli Bir Yardımcı”
Genç cerrahlar ve deneyimsiz ekipler için, sinir monitörizasyonu, anatomi bilgisini pekiştirir ve cerrahi güvenliği artırır. Bu sayede, cerrahların daha güvenli ve doğru bir şekilde operasyon gerçekleştirmelerine yardımcı olur.
“Hasta Memnuniyetini Artırıyoruz”
Sinir monitörizasyonu, komplikasyonları azaltarak hastaların cerrahi sonrası yaşam kalitesini iyileştirir. Özellikle ses profesyonelleri için, ses fonksiyonlarının korunması hayati önem taşır. Bu nedenle, cerrahimin her aşamasında teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak, hastalarımın sağlığını ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyorum.
Sonuç olarak, tiroid cerrahisinde sinir monitörizasyonu, yalnızca cerrahın bilgi ve becerisini destekleyen bir araç değil, aynı zamanda hasta güvenliğini artıran, modern bir teknolojidir.
Bu teknolojiyi, cerrahimin her aşamasında titizlikle kullanarak, daha güvenli ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz; ancak, her zaman belirttiğim gibi, teknolojinin desteği ne olursa olsun, başarılı bir cerrahi için cerrahın deneyimi, dikkatli uygulama ve doğru teknikler en önemli unsurlardır.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 02BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 032 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 04REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 061 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 08Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0919 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 10Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 11“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 12“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 13BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 14ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 15YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
Henüz Yorum yok