
DEM "KARAR VAN HALKININ İRADESİNE SALDIRIDIR"
Zeydan’a verilen cezayı protesto ettiler
Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasını basın açıklamasıyla protesto etti.
“HALKIN İRADESİNE AĞIR BİR SALDIRI”
DEM Parti il binası önünde yapılan basın açıklamasına DEM Parti Batman İl Eşbaşkanları M. Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, HDP-DBP İl Örgütleri, TJA, Barış Anneleri İnsiyatifi ve çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasını okuyan DEM Parti İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, “İradesine sahip çıkan Van halkının tarihi duruşu cezalandırılıyor. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a yönelik mahkeme tarafından verilen ceza sadece bireye değil, aynı zamanda halkın iradesine yönelik ağır bir saldırıdır” dedi.
“SİYASİ BİR DARBEDİR”
Alınan kararın sadece Van halkına değil, tüm halkların iradesine ve demokratik değerlere yapılmış bir saldırı olduğunu dile getiren Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayyım siyaseti, aynı zamanda, toplumun her kesimine adaletsizliği ve eşitsizliği dayatmak demektir. Unutmamak gerekir ki; halkın iradesine karşı yapılan bu saldırılar. Sadece bir bölgenin değil, tüm Türkiye’nin demokratik değerlerine yönelik bir tehdit oluşturmaktadır. Her bir kayyım, halkın seçme ve seçilme hakkına yapılan siyasi bir darbedir.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok