
Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Dün akşam Asrın İş Adamları Derneği’nin (ASRİAD) düzenlediği iftara katılan AK Parti Batman Milletvekili adayı Murat Güneştekin iş dünyası ile ekonomi konusunu değerlendirdi.
Güneştekin iftar sonrası yaptığı konuşmada; “2002 yılında iktidara geldiğimizde Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde tek bir fabrika vardı. 500 dönüm büyüklüğünde olan organize sanayi bölgesini 3.400 dönüme çıkardık. Böylece OSB'deki fabrika sayısı 100'e ulaştı” dedi.
2002: 1 FABRİKA, 2018: 250 FABRİKA
Güneştekin ayrıca şunları ifade etti; “AK Parti öncesi dönemleri hatırlamak gerekiyor, Batman’da bir elin parmakları kadar bile fabrika yoktu, bugün fabrika sayısı 250-300’lere dayanmış durumda. Eski sistemin zorluklarına rağmen bu seviyeye gelen sanayi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çok daha ilerleyecektir. Yeni dönemde Batman’ı çok daha ileri noktalara taşıyacağız inşallah, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Batman daha önce sadece bir meslek yüksek okuluna sahipti, biz şehrimizi modern bir üniversite sahibi yaptık. Üniversite imkanlarını iş dünyasının hizmetine açtık, Teknokent’i kurulma aşamasına getirdik. İş dünyası ve üniversite arasında iş birliğini geliştirerek Batman’da yüksek teknolojik ürün üretilmesinin önünü açıyoruz. Ayrıca 2012 yılında hazırladığımız teşvik paketiyle Batman adeta bir tekstil kent özelliği kazandı. Merkezde, kırsalda, ilçelerde açılan tekstillerde, üretim tesisleri ile binlerce kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki dönemde buralarda çalışan kardeşlerimizin daha iyi imkanlara da kavuşmasını sağlayacağız.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 02BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 032 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 04REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 061 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 08Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0919 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 10Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 11“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 12“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 13BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 14ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 15YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
Henüz Yorum yok