
BELEDİYEDEN ALDIKLARI EĞİTİMLE İŞ VEREN OLDULAR
BELEDİYEDEN ALDIKLARI EĞİTİMLE İŞ VEREN OLDULAR
Batman Belediyesi öncülüğünde 2021 yılında hayata geçirilen BİL-MEK sayesinde dezavantajlı kadınlar, sadece çalışan değil, işveren ve girişimci olarak da yaşamlarını sürdürüyor.
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)’nda eğitim gören dezavantajlı kadınlar, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla profesyonel bir eğitim alıyor.
Kadınlar; El Sanatları, Tekstil, Kuaförlük, Çocuk Gelişimi, Resim, Bahçıvanlık, Okuma-Yazma ve Aşçılık gibi farklı dallarda aldıkları eğitimle iş yeri açarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Terzi, kuaför ve güzellik merkezi açarak iş hayatına atılan dezavantajlı kadınlar, Batman Belediyesi’nden aldıkları eğitimin oldukça verimli olduğunu ifade ederek: “Bizleri bilgi ve deneyimleriyle motive eden ve yol gösterip kendi ayaklarımız üzerinde durmamıza yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Keşke bu eğitimi yıllar önce alsaydık, keşke bu iş yerini yıllar önce açsaydık. İşlerimiz oldukça güzel gidiyor. İş yeri sahibi olmak çok güzel” diyorlar.
Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç, BİL-MEK’ten sertifika almaya hak kazanan kadınları, açtıkları iş yerlerinde ziyaret etti. Müdür Konaç: “Son iki yıl içerisinde 40’ın üzerinde dezavantajlı kadın kendi iş yerini açma cesareti gösterdi. Kursumuza gelen kadınlara sadece kurs vermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirecek, kendilerini motive edecek eğitimler de veriyoruz. İş bulma, iş yapma, kendi iş yerini açma konularında motive edici eğitimi de sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 013 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 02PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 03KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 04ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 05BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 06BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 07GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 09BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 10MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 11“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 12Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 13VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 14Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 15YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
Henüz Yorum yok