
"Bismil ve Silvan'da yakılan anız Batman'ı olumsuz etkiliyor"
Hububat hasadının ardından başlayan ve bir türlü önüne geçilemeyen anız yangınlarıyla ilgili Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2015-2016 yılında anız yakan 179 kişiye toplam 443 bin 859 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.
Toprağın yapısına, çevre ve insan sağlığına zarar veren anız yangınlarının önlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla; Batman İli genelindeki tüm köylerimizde, bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Anız yangınları ile mücadelede görevli teknik personelimizin katıldığı bilgilendirme çalışmasında; anızın önemi, anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararlar, anız yangınlarının önlenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca, uyarıcı broşürler dağıtılarak muhtarlarımıza Valilik Tebliği elden teslim edilmiş ve gerekli duyurular yapılmıştır.” denildi.
Anız yangınlarıyla ilgili eğitim çalışmaları da yapıldığı hatırlatan açıklamada, “Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hububat biçerdöver kontrolleri ile başlatılmış olup, teknik elemanlar tarafından biçerdöver kontrolleri yapılırken, anız yangınları konusunda eğitim yayım çalışmaları da yapılmıştır. Anız yangınları konusunda bilinçlenmeyi sağlamak amacıyla, 8 Adet ‘Anız Yangını’ konulu pankart, şehrin görünür yerlerine asılarak bu konuda halkımızın farkındalığı sağlanmıştır. Bütün çiftçilerimize uyarı amaçlı, belli aralıklarla 3 defa kısa mesaj (sms) gönderilmiştir. Hutbe ve vaazlarda anız yangınları konusunda bilinç oluşturulmaya çalışılmıştır. Valiliğimizce anız yakan çiftçilerin tarımsal destek primlerinin kesilmesi yönünde çalışmaların yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazılmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Batman genelinde 2015-2016 yılında 20 Eylül 2016 tarihi itibariyle 179 kişiye 11 bin 391 dekar anız yakılan alan için toplam 443 bin 859 TL idari para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, anız yangını çıkaranlara karşı idari para cezası uygulamaları eksiksiz devam ettiği kaydedildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kurum ve kuruluşlarımızın koordineli çalışmaları sonucunda Batman İli genelinde anız yangınları minimize olmuş durumdadır. Özellikle ilimize komşu Diyarbakır iline bağlı Bismil ve Silvan ilçelerinde yakılan anız yangınlarının oluşturduğu dumandan ilimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimize komşu Diyarbakır ili sınırlarında yakılan anız yangınlarının önlenmesi için Diyarbakır Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Bu hususta ki çalışmalarımız devam etmektedir.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TPAO Batman Bölge Müdürü Sn. Murat KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 02GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 03‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0452 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 05TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 06BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 07AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 08KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 10PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 11EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 12Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 13BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 142 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 15REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
Henüz Yorum yok