
İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"
İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"
Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan tasarruf genelgesinde yerel medyanın tam anlamıyla ambargoya maruz kaldığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yanlışlığından dem vuran Başkan Polat; "Bütün yetkilerin Cumhurbaşkanı'nda toplandığı sistemin adıdır. Meclise veya herhangi bir kuruma danışılmadan bir genelgeyle binlerce kişiyi işsiz bırakabiliyor. Yayınlanan son genelge iflasın ilanıdır. 84 milyondan tasarruf bekleyen sistem, kendisini muaf tutuyor. Bir karar alınacaksa ilk olarak kendilerinin bu kararı şahıslarında ve yakın çevresinde uygulaması gerekiyor" dedi.
Halk ile devlet arasında köprü vazifesi gören gazeteleri ve özellikle yerel basının sesini kesmeyi hedefleyen tasarruf genelgesini sert sözlerle hedef alan Başkan Polat; "Devletin kurumları ve kamu bankaları tarafından yandaş medyaya aktarılan devasa paralarla oburlaştırılan yandaş gazeteciler ve sözde basın kuruluşları gerçeğiyle karşı karşıyayız. Halkın sorunlarını gündeme taşıyan, muhalif siyasi partilerin projelerini açıklayabildiği ve yanlışları kısık sesle de olsa dile getirmeye çalışan tek kanal olan yerel basın susturulmuş olacak.
Sessiz sedasız yayınlanan genelgeyle binlerce kişi maddi kaybın dışında işsiz kalacaktır. THY genel müdürü hemşehrisi olan Giresun Gazetesi sahibine aylık 200 bin TL reklam geliri verebilmektedir. İktidar kanadından sahibin varsa yerel veya ulusal yayın yapan kuruluş olmana gerek yoktur. Adaleti bitiren Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bu yanlışlarından dönmeye davet ediyorum. İnsanların aşıyla işiyle oynamayın. Sadece KHK'larla insanları işsiz bırakmıyorsunuz. Genelgelerle de işsiz bırakıyorsunuz. Tasarrufu milyarlarca değerinde ihale verdiğiniz firmalarınıza uygulayın." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TPAO Batman Bölge Müdürü Sn. Murat KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 02GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 03‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0452 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 05TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 06BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 07AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 08KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 10PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 11EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 12Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 13BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 142 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 15REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
Henüz Yorum yok