ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu’nda engellilere tanınan muafiyet kapsamı genişletildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan ve sürücü belgesi alamayan ortopedik engelli bireyler de ÖTV muafiyetiyle araç satın alabilecek.
Engelli bireylerin araç alımına yönelik önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle birlikte, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu’nda engellilere tanınan muafiyet kapsamı genişletildi.
Yeni düzenlemeye göre, engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan ortopedik engellilerden, sağlık durumu nedeniyle sürücü belgesi alamayan bireyler de artık ÖTV istisnasından yararlanabilecek. Bu kapsamda belirlenen araçlar, ilk alımda 10 yılda bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV’den muaf şekilde satın alınabilecek.
Türkiye’de daha önce yüzde 90 ve üzeri engellilik oranına sahip bireyler, belirlenen fiyat limitleri dahilinde ÖTV ödemeden araç alabiliyordu. Daha düşük engel oranına sahip kişiler için ise araçta özel tertibat şartı aranıyordu. Yeni düzenleme ile bu kapsam genişletilerek önemli bir kesim daha muafiyet hakkına dahil edildi.
ÖTV muafiyetiyle alınan araçların belirli bir süre boyunca satılamadığına dikkat çekilirken, bu süre dolmadan yapılan satışlarda ödenmeyen verginin tahsil edilebildiği hatırlatıldı. Bu nedenle araç alımı planlayan vatandaşların, yasal şartları göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerektiği belirtildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok