
HÜDA PAR’DAN SEÇMELİ KÜRTÇE DERSLERİ İÇİN FARKINDALIK ZİYARETLERİ
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, seçmeli Kürtçe derslerine yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrenciler ile velileri teşvik etmek amacıyla Batman’daki ortaokullara ziyaretlerde bulundu.
Başkan Altun, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaretlerde, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle bir araya gelerek Kürtçe’nin önemine vurgu yaptı.
Yaptığı açıklamalarda, anadil öğreniminin bireylerin kimlik gelişiminde kritik bir rol oynadığını belirten Altun, “Anadilimizi öğrenmek ve yaşatmak, kültürel zenginliğimizin korunması açısından büyük önem taşıyor. Velilerimizi, çocuklarını seçmeli Kürtçe derslerine kayıt yaptırmaya davet ediyoruz,” dedi.
Altun, okullarda yaptığı görüşmelerde, seçmeli derslerin öğrencilere sunduğu faydaları anlatarak, öğretmenlerle de bu derslerin daha verimli işlenebilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Öğrenciler ise, bu tür derslerin kendilerine hem dil hem de kültürel bağlarını güçlendirme fırsatı sunduğunu ifade ettiler.
Ziyaretlerin ardından yapılan açıklamada, HÜDA PAR’ın, bölgede dil çeşitliliğine ve eğitimde anadil hakkının desteklenmesine yönelik çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
HÜDA PAR’ın tüm mahalle temsilcilerinin de kendi mahallelerindeki ortaokulları bu kapsamda ziyaret ettiği belirtildi.


.jpeg)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok