
“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı M. Sıddık Çiftçi, kentte son zamanlarda giderek artan uyuşturucu tehdidine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal dayanışmayla sürdürülebileceğine dikkat çekti.
“Toplumun Desteği Şart”
Beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Çiftçi, Yazı İşleri Müdürü Veysel Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, gençlerin madde bağımlılığına karşı korunması için ortak bir iradenin ortaya konulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. “Bu sessizlik kabul edilemez. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençlerimizi kaybetmemek için el ele vermeliyiz” diyen Çiftçi, konunun sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
“Batman’a Rehabilitasyon Merkezi Şart”
Kentte henüz bağımsız bir AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bulunmadığını hatırlatan Çiftçi, içinde sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, manevi destek ve sosyal etkinlik birimlerinin yer alacağı bir rehabilitasyon kompleksine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu projeyi yakın zamanda Batman Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
“Tüm Kesimler Elini Taşın Altına Koymalı”
Çiftçi, rehabilitasyon kompleksinin psikologlar, din görevlileri, eğitimciler ve gönüllülerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Proje için; Valilikten yer tahsisi, Emniyetten veri desteği, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yurt ve personel, sağlık ve eğitim kurumlarından uzman katkısı istediklerini söyledi. Ayrıca Yeşilay, belediye, adliye, KOSGEB, İŞKUR, müftülük ve kütüphaneler gibi kurumların da sürece dâhil olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Uyuşturucu ile mücadele sadece kamuya değil, toplumun tüm kesimlerine ait bir görevdir” dedi.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 02FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 03Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 04Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 05Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 06Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 07YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 08Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 09BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 10BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 11MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 12EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 13Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 14“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 15FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
Henüz Yorum yok