
Valilik O Aileyle İlgili Açıklama
Batman Valiliği, bazı sosyal medya hesapları ile yerel basında yayınlanan "Kuru ekmekle karınlarını doyuran 6 çocuklu Şut Ailesi, hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyor" şeklindeki paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.
Valilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırma sonucunu kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamasında, habere konu olan Cüneyt Şut'un 39 yaşında olup seyyar işler yaptığı, eşi Berivan Şut’un 27 yaşında olup ev hanımı olduğu, 150 TL kira karşılığında gecekondu tipi bir evde kendisi, eşi ve 6 çocuğu olmak üzere toplam 8 kişi ikamet ettikleri, ailenin 6 çocuğunun olduğu ve 3 çocuğun şartlı eğitim desteğinden, 3 çocuğun da Şartlı Sağlık desteğinden faydalandıkları belirtildi.
Açıklamanın devamında, "Halen elektrik tüketim desteğinden yararlanan aileye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ekonomik Destek Programı kapsamında her ay, bin 153 TL yardım yapıldığı, aileye her gün sıcak yemek yardımının yapıldığı, yerel bir gazetede çocukların oyuncak talebi üzerine ailenin tüm çocuklarına oyuncak hediye edildiği, hayırsever vatandaşların aileye iş ve ev imkânı sunduğu, SYDV tarafından aileye bu güne kadar 48 bin 189 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir." denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 02Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 03BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 05Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 07BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 08GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 09İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 102 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
- 11Ortaklar toplantısı Polonya’da gerçekleştirildi
- 12GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
- 13VALİ CANALP, PETROLSPOR TARAFTAR GRUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
- 14FESTİVAL COŞKUSU ROJİN KONSERİYLE BAŞLADI
- 15DİCLE KART ŞEFLİĞİ YOĞUN MESAİ YAPIYOR
Henüz Yorum yok