
ÇİFTÇİ ‘GENÇLERİMİZİ AHİLİK AHLAKIYLA YETİŞTİRELİM’
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası’nda öğrencilere yönelik seminer verdi.
Başkan Çiftçi, ahiliğin ne olduğu, prensipleri ve kazançları hakkında konuştu. Başkan Çiftçi, şahsi görüşünün ahiliğin Arapça kökenli ve kardeşlikten geldiğini kardeşliğin ise her şeyden önce geldiğini belirterek, “Kardeşlik her şeyden önce gelir, bununla beraber birlik ve beraberlikte gelir. Ahilikte yardımlaşma ve birlik beraberlik anlamında etkili bir alandır. Tarihte ahilik teşkilatının yaptığı işi günümüzde Esnaf ve Sanatkarlar Odası aynı prensiplerle icra etmelidir. Ahilik teşkilatı tüm kural ve prensiplerinin İslam ahlakından aldığını çok net görüyoruz. Biz esnaflar, sanatkarlar ve tüccarlar olarak günümüzde de aynı prensip ve ahlakla hareket edersek başarılı olacağımızdan şüphem yoktur. Ahilikte kaliteyi artırmakta rekabet vardır ama bu rekabet birbirlerini batırmada yoktur.
Ahilikte borç verme ve almak için Karzı Hasen yapmak vardır, yani borcu olan ihtiyaç sahibi kişiye haramlardan uzak durması ve harama bulaşmaması için ihtiyacını giderecek meblağı faizsiz olarak ve sırf Allah rızasını kazanmak için temin etmektir. Peygamberimizin hadisinde de bize vurguladığı ‘Borç vermek sadakadan daha hayırlıdır’ sözlerinin olduğunu unutmamalıyız. Gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirmelidirler. Çünkü sizler geleceğin esnafı, tüccarı, mühendisi, doktoru vb. yöneticiler olacaksınız. Siz gençler bizim geleceğimizsiniz ve sizlerden beklentimiz çoktur. Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendiriniz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok