
"Peygamber Efendimiz kadınlarımızı yüceltmiştir"
Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenlendi.
Program Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Bahar Mermertaş'ın yaptığı konuşmanın ardından Merkezin tanıtım video slayt gösterisiyle devam etti.
Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, toplumun temel direğinin aile olduğunu ve aile denilince ilk akla gelenin kadın ve anne olduğunu belirtti.
Deniz, "Kadın; annedir, eştir, haladır, teyzedir, kızımızdır, şefkattir, merhamettir, zarafettir, güzelliktir, sevgidir ve daha sayamayacağımız kadar güzelliktir. Kadınlarımızı bir kenara ayırdığımız zaman, hayat boştur. Hayat anlamsızdır." dedi.
Hz. Muhammed'in, cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülmekten kurtardığını vurgulayan Deniz, "Peygamber Efendimiz (sav) 'Cennet annelerin ayakları altında' diyerek kadınlarımızı yüceltmiştir. Onun için kadına yapılan şiddet, yanlışlık ve hakaret bir topluma ve insanlığa yapılmıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir." ifadesini kullandı.
Deniz, "Rabbim hiç birimizi anne şefkatinden mahrum bırakmasın. Hepimiz biliyoruz bölgede 30 yıllık bir hain bölücü terör örgütü maalesef birçok annenin yüreğine ateş düşürdü. 13-14 yaşındaki çocukları kandırarak dağa yerleştirdi. Onların ölülerine birileri siyaset yapmaya çalışıyor. Bunu lanetliyoruz. Buna asla ve asla biz fırsat vermeyeceğiz. Hiç bir annenin yüreğinin sızlamasına fırsat vermeyeceğiz."
Programın sonunda "Batman'ın fedakâr kadınları" olarak seçilen 4 kadına çiçek takdimi yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Petrolspor’da hedef şampiyonluk
- 02Batman’da İki Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
- 03
- 04VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 06SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0851 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 10“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 11Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 12DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 13Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 14“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 15ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
Henüz Yorum yok