
Batman'da Kırkat Göleti mesire alanına kavuşuyor
Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Kırkat (Kirkatê) köyünde bulunan Kırkat Göleti'nde vatandaşların dinlenebilecekleri mesire alanı yapımına başlandı.
Konuyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, 12 bin 500 metrekare alan üzerine mesire alanının inşa edileceği belirtildi.
Açıklamada, "Mesire alanında; 25 adet çatılı piknik masası, bir adet gemi iskelesi, gemi şeklinde ahşap çocuk oyun grubu, 4 bin metrekare yürüyüş yolu, oturma bankları, çeşme, çöp kovaları ve ahşaptan oluşan satış büfesi olacak." denildi.
Mesire alanının bir milyon 100 bin TL'ye mal olacağının bildirildiği açıklamada, 100 gün içerisinde tamamlanması planlanan mesire alanının kasım aydan itibaren vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığı kaydedildi.
Köyler ilaçlanıyor
Öte yandan açıklamada, kent merkezine bağlı köy ve mezraların yanı sıra Batman'a yakın Kozluk ve Beşiri'ye bağlı toplam 95 köy ve mezraya akşamları periyodik olarak sivrisinek ile mücadele kapsamında yoğun bir şekilde ilaçlama gerçekleştirildiği ifade edildi.
Ayrıca, köy içinde bulunan bataklık ve su birikintilerinde larva mücadelesi yapılırken, köylülere de karasinek, akrep ve yılandan korunmaları hususunda ilaç yardımı yapıldığı belirtildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok