KADINLAR İŞLERİNİN PATRONU OLDULAR
Belediyeden aldıkları eğitimle işveren oldular
Kadınlar gördükleri eğitimle istihdam sağlıyor
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)’nda eğitim gören dezavantajlı kadınlar, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla profesyonel bir eğitim alıyor.
Kadınlar; El Sanatları, Tekstil, Kuaförlük, Çocuk Gelişimi, Resim, Bahçıvanlık, Okuma-Yazma ve Aşçılık gibi farklı dallarda aldıkları eğitimle iş yeri açarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Terzi, kuaför ve güzellik merkezi açarak iş hayatına atılan dezavantajlı kadınlar, Batman Belediyesinden aldıkları eğitimin oldukça verimli olduğunu ifade ederek, “Bizleri bilgi ve deneyimleriyle motive eden ve yol gösterip kendi ayaklarımız üzerinde durmamıza yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Keşke bu eğitimi yıllar önce alsaydık, keşke bu iş yerini yıllar önce açsaydık. İşlerimiz oldukça güzel gidiyor. İş yeri sahibi olmak çok güzel” dediler. Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç, BİL-MEK’ten sertifika almaya hak kazanan kadınları, açtıkları iş yerlerinde ziyaret etti.
Müdür Konaç, “Son iki yıl içerisinde 40’ın üzerinde dezavantajlı kadın kendi iş yerini açma cesareti gösterdi. Kursumuza gelen kadınlara sadece kurs vermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirecek, kendilerini motive edecek eğitimler de veriyoruz. İş bulma, iş yapma, kendi iş yerini açma konularında motive edici eğitimi de sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 02“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”
- 03Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
- 04KAPLAN, ''ESNAF İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ''
- 05SÖMESTR TATİLİNDE MİNİKLER TİYATRO İLE BULUŞACAK
- 06Nasıroğlu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Batman’ın Önceliklerini Masaya Yatırdı
- 07Mor Kiryakus Manastırı’nda Uygulamalı İnceleme
- 08TAYBET İNAN’IN FAİLLERİ BATMAN’DA SORULDU
- 09Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 10Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 11ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 12Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 13Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 14Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 15“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor




Henüz Yorum yok