
Eczacılar, ilaç zammının ilaç firmalarından kaynaklandığını belirtiyor
Sağlık Bakanlığı, 19 Şubat Çarşamba tarihinden itibaren geçerli olacak ilaç zam oranını yüzde 12,10 olarak açıkladı.
44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Sağlık Bakanlığınca açıklanan ve bugünden itibaren geçerli olacak yüzde 12,10’luk ilaç zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Zammı talep edenin eczacılar değil ilaç firmaları olduğunu vurgulayan Bayhan, Türkiye’nin en ucuz ilaç temin eden ülkeler arasında yer aldığını aktardı.
Bayhan, “14 Şubat 2020 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda; tüm ilaç fiyatlarında geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Euro değerine bölündükten sonra yeni Euro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alınmıştır. Bu karar üzerine Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2’nci maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan bir Euro değeri 3,4037 TL’den 3,8155 TL’ye artırılmış ve ilaç fiyatlarında yüzde 12,1 oranında kur düzenlemesi artışı oldu.” diye konuştu.
İlaçtaki artış öncesinde ilaç verilmemesi nedeniyle vatandaşların büyük bir sıkıntı içerisine girdiğini belirten Bayhan, “Beklenen olağan bu artış öncesinde eczanelerimiz üretici firmaların piyasaya ilaç vermemesi nedeniyle vatandaşa ilaç vermek konusunda özellikle yurtdışından gelen hayati öneme haiz epilepsi ilaçlarında çok sıkıntı yaşıyordu. Eczacılarımızın temennisi bu fiyat artışı sonrası reçetelerinde eksik ilaç olmadan vatandaşımıza hizmet etmektir. Küresel boyutta hâlâ Türkiye en ucuz ilaç temin eden ülkeler arasındadır. Zammı talep eden eczacılar değil ilaç firmalarıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok