"Mutlu bir yuva hiç problem yaşanmayan bir ev demek değildir"
Batman’da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine Batman İl Müftülük Konferans Salonunda İl Müftüsü Turgut Erhan ve Aile Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından 2 günlük "Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerleri düzenlendi.
İl Müftüsü Turgut Erhan, eğitim seminerine katılım sağlayan Kur’an Kursu Öğreticilerine "Aile Bilinci" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
İnsanların evlenerek hem huzurlu bir yuva kurmak, hem de topluma sağlıklı bir aile kazandırma arzusunda olduğunu söyleyen Erhan, "İnsanı var eden Yüce Allah, bu arzuyu gerçekleştirmesini ister. Nikâhla başlayan sağlam ve uzun soluklu bir birliktelik, Peygamberimizin önerdiği hayat tarzına da uygundur. Sevgili Peygamberimiz, yalnızlığa değil aile hayatına teşvik etmiştir." dedi.
"Mutlu bir yuva, hiç problem yaşanmayan bir ev demek değildir." diyen Erhan, "Huzurlu bir aile, sağlıklı bir iletişim ağı kurarak sorunları ve sıkıntıları insanca çözebilen aile demektir. Başından sonuna meveddeti yani gönlündeki sevgiyi seslendirebilmek ve en zor anlarda kalbindeki rahmetin sıcaklığını hissettirebilmek, gönül dilinin hâkim kılınmasına bağlıdır. Gönül dilinin yer ettiği bir ailede rahmet konuşur, şiddet susar; sevgi konuşur, nefret susar; dostlar konuşur, düşmanlar susar. Bilek gücü değil, yürek gücü konuşur." ifadelerini kullandı.
Seminerlere katılım sağlayan Kur’an Kursu Öğreticilerine tavsiyelerde bulunan Erhan, "Öğreten, başkalarına aktaran olarak kendi içimizde de bunu diri tutabilmek, canlı tutabilmek, başkalarına örnek olabilmek, o örnekliği sürdürebilmek için yol ve yöntemleri bulabilmek, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayabilmek için böyle bir eğitim semineri düzenlemiş bulunmaktayız. Bu vesileyle burada öğrendiklerimizi hem ailemizde uygulayacak hem de kurslarımızdaki öğrencilerimize anlatacağız. Ailelerimizin Kur’an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde kurulmasına, korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.
Eğitim seminerlerinde Aile Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından katılımcılara "Ailem ve Ben", "Ailemde Bir Çocuk Var", "Ailemde Bir Genç Var", "Ailemde Bir Yaşlı Var", "Ailemde Bir Engelli Var", "Akrabalarım Var", "Ailemin İletişim Dili", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum", "Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum", "Ailemde Merhamet İstiyorum" ve "Ailem Dağılmasın" başlıkları altında sunumlar yapıldı.
Eğitim seminerleri İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok