
B.Ü.'DE "KARİYER REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI"
Batman Üniversitesinde “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı” toplantısı düzenlendi.
Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” kapsamında Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı toplantısı düzenlendi.
TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi 15-29 yaş arası Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin Artuklu Üniversitelerinde eğitim görmekte olan öğrencileri kapsıyor.
Proje ile TRC3 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplar gibi işsiz bireylerin ve işverenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, genç istihdam meselesini ele alarak yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ile bölge dışı göçlerin önüne geçilmesi ve kamuoyunun genç istihdamı meseleleri hakkında farkındalığın arttırılması hedefleniyor.
Toplantıda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, iş hayatında ilerlemek için her zaman şans faktörünün önemli olmadığını, çalışarak kariyer hedeflerinin gerçekleştirilebileceğini, her zaman daha ileri gitmek için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.
Etkinliğin amacının öğrencilere kariyer adımlarında rehberlik etmek, yol göstermek olduğunu belirten Prof. Dr. Rohat Cebe, bölgedeki istihdamın arttırılmasının ve böylece bölge dışına göçün engellenmesinin bölge açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
Ardından konuşma yapan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Uzmanı Ahmet Kaan Ketboğa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışarak bölgesel kalkınması az olan bölgelerin kalkındırılması amacı ile çeşitli toplantılar düzenlediklerini ve bölgeye değer katmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Levent Erkan, ilde ve çeşitli yerlerde yapmış olduğu çalışmalardan, çalışmalar yürütülürken karşılaşılan zorluklardan ve pes etmeden çalışarak zorlukların üstesinden gelinebileceğini söyledi.
Kariyeri boyunca çeşitli kadrolarda görev aldığını anlatan Erkan, her işin çok önemli olduğunu, farklı kadrolarda çalışarak çeşitli iş tecrübeleri edinilmesi gerektiğini ve herkesten bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle pandemi döneminde teknolojinin günlük hayattaki hızlı gelişiminin etkisini gördükten sonra teknolojinin önemini daha iyi fark ettiğini belirten Erkan, teknolojinin gelişimine destek veren projelere öncelik verdiklerini kaydetti.
Kariyer Rehberi Özlem Yurdanur, istihdam ve kariyer rehberliği konularında gençlere çeşitli bilgiler sundu.
Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ise İŞKUR olarak gençlerin istihdamı için yürüttükleri çalışmalardan söz ederek gençlerin kariyer hedeflerine uygun olarak yararlanabilecekleri programlar ve iş olanaklarını anlattı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 02BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 032 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 04REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 061 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 08Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0919 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 10Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 11“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 12“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 13BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 14ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 15YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
Henüz Yorum yok