Zabıtalara yapılan saldırı kınandı
Geçtiğimiz cuma günü Batman Meydan Mahallesi Gülistan Caddesinde Batman Belediye Zabıta memurlarına yönelik yapılan saldırı yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
Basın açıklaması Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Ben-Bir-Sen) Batman İl Başkanlığı tarafından Batman Belediyesi Hizmet Binası önünde zabıta ekiplerinin katılımıyla yapıldı.
Basın açıklamasını Ben-Bir-Sen Batman İl Başkan Yardımcısı Edip Süleymanoğlu, okudu.
17 Mart tarihinde Batman Gülistan Caddesinde görevlerini yapmaya çalışan zabıta memurlarının darp edildiğini belirten Süleymanoğlu, "Gece gündüz demeden halkımızı sağlıksız gıdalara karşı koruyan, haksız kazanç elde etmeye çalışanlara karşı mücadele eden ve kendisine verilen görevi canı pahasına yerine getirmeye çalışan zabıta memurlarımıza yapılan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Zabıta çalışanları devlet memurları kanununun belirlediği süre ve zamana bağlı olarak günün her saatinde yerel yönetimlerde kolluk kuvveti olarak görev yapmaktadır. Halkın sağlığından, güvenliğinden ve esenliğinden sorumludur. Her gün en az 200 kanunu takip etmek zorundadır. Kaçak gıda maddelerinden, kaçak yapılanmaya, işportacılardan, dilencisine kadar halkın sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren bütün konularda önemli görevler yapmaktadır. Almış olduğu bu görevi gerektiğinde kanıyla, canıyla yerine getirmeye çalışmaktadırlar."dedi.
Yaşanan olaylara dur deme vaktinin geldiğini dile getiren Süleymanoğlu, "Zabıta çalışanları koruma güvencesine ivedilikle kavuşturulmalıdır. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında ücret almaktadır. Bu tamamen fedakarlık ile açıklanabilecek bir durumdur. Zabıta memurlarımız savunmasız ve korumasız bir şekilde sokakların insafına tek edilmemelidir. Zabıtaya kendini savunma ve korunma hakkının verilmesi şarttır. Zabıta memurları riskli bir memur grubu içinde yer alarak zor şartlarda görev yapmakta ve her an ölümle burun buruna gelmektedir. Telsizlerinden başka hiçbir teknik donanımı olmayan zabıtalar, görevleri sırasında her türlü delici, kesici hatta silah taşıyan kişilere karşı savunmasız ve tek başına kalmakta ve her gün birçok tehlike atlatmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
Açıklamanın sonunda yaralı zabıtalara şifa dilendi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok