"ALTIN YÜREKLERLE TARİHE DERİN DALIŞ"
Batman Üniversitesi ‘Altın yüreklerle tarihe derin dalış’ projesine imza attı
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve DİKA finansmanında gerçekleştirilen “Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış” projesi Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından imzalandı.
TRC3 Bölgesinde ve kalkınmada öncelikli iller arasında bulunan Batman il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajlı grupta yer alan madde bağımlıları ile kırsal bölgede yaşayan köy çocuklarının sahip oldukları eşitsizliğin ortadan kaldırılması, toplumsal bütünleşmenin sağlanması projenin amaçları arasında yer alıyor.
Proje Batman ilinde yüzme bilen dezavantajlı 18-35 yaş aralığındaki 20 kişi, yüzme bilmeyen dezavantajlı 14-27 yaş aralığındaki 25 kişi ve Hasankeyf kırsalında yaşayan, dezavantajlı 12-17 yaş aralığındaki 300 ortaokul-lise öğrencisini kapsıyor. Proje kapsamında Su Sporları Merkezinin oluşturulması, A Tipi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi oluşturulması, Altın Yürekler Spor Kulübü kurulması, dalış kursu, cankurtaran kursu, ebru kursu, resim kursu, A1 düzey İngilizce kursu açılması ve 10 ay süreyle dalış ve yüzme eğitimi verilmesi planlanıyor.
Batman ilinde genç nüfusun çoğunlukta olduğunu ancak sportif ve kültürel faaliyetlerin yetersizliğinin yanında işsizliğin gençleri olumsuz etkilediğini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sosyoekonomik sorunların gençleri madde bağımlılığına ve il dışına göçe teşvik ettiğini belirtti.
Projenin amacının bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Rektör Demir, proje ile sular altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesini su sporlarıyla ön plana çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek hem bağımlılıkla mücadelede hem de Batman ilinin tanıtılması ve gelişiminde projenin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Bu projenin madde bağımlılığı ile mücadele ve toplumsal eşitsizliğin azaltılması konusunda büyük katkılar sunacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, gençlerin sosyal yaşama uyumlarına ve bağımlıkla mücadelelerine destek vereceklerini söyledi.
TRC3 bölgesinde yer alan Batman ilinin kalkınması için tüm engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Rektör Demir, üniversite olarak gençlerin karşılaştıkları sorunlarla mücadelede rol oynayacaklarını vurguladı.
Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerde akademik desteğin sağlanacağını anlatan Rektör Demir, dezavantajlı gençlerin enerjilerini olumlu yönde dönüştürmeleri gerektiğini ve bu tür projelerin enerjilerini dönüştürmek için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok