“Bangladeş’teki idamlar tüm Müslümanlara ihtardır”
Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslamî lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan idamların Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığına işaret eden Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Müslümanları bir an önce uyanışa davet etti.
Ergin, "Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman Nizami ve Cemaat-i İslami’nin liderlerinin idamlarını üzülerek duyuyoruz ve nefretle kınıyoruz. Onlar şehittirler. Bizler onlara değil kendimize üzülüyoruz. İslam dünyasının ve İslam âlimlerinin yaşanan bu musibetlere rağmen sessizliği hakikaten bizleri derinden üzüyor. Yaklaşık 2 milyar Müslüman’dan bahsediliyor ama İslam’ın yetiştirmiş olduğu bu nadide insanların idamına bir ses çıkaramıyoruz." dedi.
“Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz”
İslam kıyafetiyle görünen insanlar tarafından âlimlerin idam edilmesinin çok manidar bulduğunu söyleyen Ergin, “Bu idamlar bizce uluslararası emperyalizmin topyekûn İslam’a savaş açtığını gösteriyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlar aslında sınanıyor. Bugün Bangladeş’te yapılan bu idamlar aslında biz Müslümanlara da bir ihtardır. Müslümanlar olarak bu zulümlerin bize ulaşmayacağına inanıp ve buna tepkisiz, sessiz kalırsak yanılırız. Emperyalistler peyderpey Müslümanların tepkisini ölçüyorlar ve böylelikle projelerini ikame etmeye çalışıyorlar. Bu şehitlerimiz sayesinde inşallah Allah Müslümanlara veraset ve uyanış verir. Küfre karşı durmaları gerekirken Müslümanlar birbirleriyle uğraşmaya çalışıyorlar. Bu bizi zayıflatıp, emperyalistlerin elini güçlendiriyor. Bunun için Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok