Batman'da "Milletin Sesi Mehmet Akif" paneli düzenlendi
Doç. Dr. Ferhat Korkmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke, Dr. Öğretim Üyesi Osman Karlangıç ve Dr. Öğretim Üyesi Mahfuz Zariç panelist olarak birer konuşma yaptı.
Panelde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Tilkat, önemli olaylar, önemli kilometre taşları niteliğinde abidevi şahsiyetlerin olduğunu belirterek, genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi için bunları hatırlamak ve hatırlatmak gerektiğini ifade etti.
"Kara günlerin göstergesi, kahramanlık destanımız, elbette kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı" diyen Tilkat, "Mehmet Akif milletimizin sinesinden, onun acılarını, umutlarını ve kararlığını adeta İstiklal Marşı'yla abideleştirdi. İstiklal Marşı korkma seslenişi ile başlıyor. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp, her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir. En olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esarette, ümitsizlikte bize yakışmazdı. Hem bu yüce destanı yazan ustayı hem de bunu yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anarken son sözü yine üstadın dizelerine bırakıyorum: 'Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın." dedi.
Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan belgeselin gösteriminin ardından Fen Edebiyat Fakültesi 3'üncü Sınıf Öğrencisi Evin Doğan'ın İstiklal Marşı'nı okumasıyla program devam etti.
"Milletin Sesi Mehmet Akif" paneli, Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke, Dr. Öğretim Üyesi Osman Karlangıç ve Dr. Öğretim Üyesi Mahfuz Zariç'in sunumları ile tamamlandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok