ÇİFTÇİ, "KİRA KONUSUNDA VİCDANİ HAREKET EDİLMELİ"
Kira artışında sınırlamaların kalkmasından sonra kiracılarla mülkiyet sahipleri arasında tartışmalar yaşandığını belirten BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, hem kiracıların hem de mülkiyet sahiplerinin bu konuda vicdani ve insani davranmaları gerektiğini söyledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kira artışı konusunda yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kira artışında sınırlamanın kaldırılmasıyla taraflar arasında üzücü tartışmamaların yaşandığını belirten Çiftçi, taraflara sağduyu çağrısında bulunarak vicdani davranmalarını istedi.
Kira artışı sınırlamasının kaldırılmasından sonra özellikle kiracılardan şikayetlerin duyulmaya başlandığını belirten Çiftçi, “Aslında kira sınırının kalkması ya da konulması bir şey değiştirmez. İnsanların Allah'tan korkması ve bu doğrultuda vicdani hareket etmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. İster mülkiyet sahibi olalım ister kiracı olalım; vicdani davranmalıyız. Kiracının mülkiyet sahibine fırsatçılık yapmaması “benim sürecim var, benim kontratım var, ben kontrat dışına çıkmıyorum” demesi yanlıştır. Mülkiyet sahibinin de vicdani davranmayarak fırsatçılık yaparak kiracıyı ezmesi yine yanlıştır. Bu konuda vicdanen hareket edilmesi lazım.” İfadelerini kullandı. Kira artışı konusunda piyasa şartlarının göz önün bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Hem kiracıdan hem de mülk sahibinin birbirlerini incitmemelerini, piyasa koşullarını da göz önüne alarak hem mülk sahibinin kiracıyı zor durumda bırakmaması lazım hem de kiracının kontratın arkasına saklanarak mülkiyet sahibini zor durumda bırakmaması lazım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




1 Yorum
Jale
30 Temmuz 2024