TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Zuhal Yalçın, geleneksel hale getirdikleri kermese bu yılda devam ettiklerini söyledi. Yalçın, "Okul meclisi üyeleri olarak köy okullarına ve TEDOrmanı'na yardım için kermes düzenledik. Bütün öğrenciler evlerinde yaptıkları ürünleri velilere satışını yapacaklar. Kermesimizi geleneksel hale getirdik. Her yıl düzenli olarak yapılıyor ve bu şekilde devam edecek" dedi.
Okulun Koordinatörü Hasan Erdal ise köy okullarında okuyan öğrencilere yardım amacıyla öğrencilerinin böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi. Erdal, "Eğer bir yerde, bir yörede, bir ülkede ve bir ailede sorun varsa herkes elini taşın altına koysun. Bu felsefeden yola çıkarak diyoruz ki, eğer köy okullarımızda, kenar mahalle okullarımızda sıkıntı varsa tabi ki devlet öğretmen gönderir, boyatır, malzemelerini karşılar ama bize de bir şey düşerse yardımcı olalım. Akça (Tılmıs) köyü okulunun su şebekesinde, okulun perdelerinde, anaokulunda bazı sıkıntılar ve boya işi vardı onları gidermek amacıyla bir kermes düzenledik. Bu kermes lise öğrencilerimiz tarafından düzenlendi. Ortaokul ve ilkokulumuzda başka köylerimiz için kermes düzenleyecek. Ayrıca çocuklarımıza sosyal sorumluluk bilincini de aşılamak istiyoruz. Bu amaç ile bu tür etkinliklerimizi de gelenekselleştiriyoruz. Projemizin amacı, her yıl köy okullarında ve kenar mahalle okulları arasından 3-4 tanesini hedef edinip onlara katkı sunmaktır. Geçen yıl başlattığımız bir proje daha var. TED Koleji TED Ormanımız var. Her sene 100 adet yetişkin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Her okul, her kurum 100 ağaç dikerse bu 100 binleri bulur. Bu yılda 100 yetişkin dut ağacını TED Ormanına dikmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Ted Koleji Öğrencilerinden İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok