
GÜNEYDOĞU'NUN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ
Özdemir ve Gür, ‘’Güneydoğu’nun En Büyük Kitap Görünümlü Kütüphanesi Hizmete Açılıyor’’
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı A. Akif Gür, ‘’Batman'da, yapımı tamamlanan kitap görünümlü kütüphane Çarşamba günü hizmete açılıyor. ‘’ dedi.
İnşa çalışmalarına iki sene önce başlanan dört kitap görünümlü kütüphane, 7 bin 500 metre kapalı alana sahip ve aynı anda binlerce kişiye hizmet verebilecek. Kütüphanede 150 bin kitap olacak. Kitap dışında görsel ve işitsel materyaller mevcut.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Batman'a kazandırılan kitap görünümlü kütüphane 22 milyon TL maliyetle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyor.
Kütüphanede oyun alanları, çalışma salonları, bireysel çalışma salonları, engelli, çocuk ve yetişkin bireyler için okuma salonları atölyeler, sinema salonu, konferans salonu, bilgisayar salonu ve kantin bulunuyor.
Kütüphaneyi gezen ve incelemelerde bulunan Özdemir ve Gür, kütüphanenin Çarşamba günü hizmete gireceğini belirterek ‘’Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesini ilimize kazandırdıkları için başta Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ederiz. ’ dedi.

Özdemir ve Gür, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olduğunu ifade ettiği kütüphanenin, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adını taşıyacağını söyledi.
Kütüphanelerin sağlayacağı bilgiyle gençlerin geleceğini şekillendireceğini ifade eden Özdemir ve Gür, “Burası bir bilgi yuvasıdır. Bilgi nedir? Bilgi güçtür, çocuklarımız buradan alacakları bilgiyle diğer ülkelerle rekabet edecek. Geleceğin bilim adamları buralardan yetişecek. İnşallah bizler de gençlerimizin hizmetinde, gençlerimizin işini kolaylaştırmak maksadıyla bu güzel eserleri şehrimizin her tarafında yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Gençlerimiz için doğrusu, hayırlısı, iyisi neyse onu yapmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.
Öğrenciler ve vatandaşlar ise kütüphanenin hizmete açılacak olmasından duydukları memnuniyeti belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan Özdemir ve Gür’e teşekkür ettiler.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok