Okul servisleri sürekli denetlenmeli
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda okul müdürlerine hitap eden Vali Hulusi Şahin, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
2023 eğitim vizyonunun Batman’da hayata geçirilmesinde en fazla önem verdikleri eğitim akademileri konusu olduğunu belirten Şahin, “Bu hususta Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili biriminin çalışmaları devam ediyor. Okul Müdürlerimizin de bu akademilere sadece katılım seviyesinde değil, akademilerin başarılı bir şekilde çalışmasında da katkı sunmalarını bekliyoruz. 8 bine yakın öğretmenimiz var. Biz onları burada bir oryantasyona tabi tutmamız gerekiyor. Onların bilgilerini tazelememiz, ayrıca meslek nosyonlarını geliştirmemiz gerekiyor. Bu hususta eğitim akademilerini mutlaka kullanalım. Çünkü bu öğretmenlerimiz yıllarca hizmet edecekler. Burada onlara vereceğimiz bir hizmetçi eğitim ve doğru bir istikamet meslek hayatları boyunca sürdürecekleri öğretmenlik hayatlarına da ışık tutacaktır. Aynı şekilde değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizi iyi birer insan olarak yetiştirmek ve öğrencilerimizin yetiştirmesinde en fazla sorumluluğu olan veli boyutu da bu eğitim akademisinin ilgi alanına giriyor.” dedi.
Konuşmasının devamında Şahin şunları söyledi: “Okul Müdürleri olarak öğretmenler odasında bir aile ortamı ve öğretmenler arasında huzuru tesis ettiğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca okul müdürleri, okul güvenliği için okullarda görevli okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Okulların güvenliğini sadece Emniyet Müdürlüğüne bırakmıyoruz. Okul servislerinin kontrolünü okul müdürleri sürekli denetlemeli. Okul çevrelerinde internet kafeler, kahvehaneler ve kafeler var, denetleyici kurumları sürekli ayakta tutmanız lazım. Hep beraber iyi bir koordinasyonla çalışacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha fazla odaklanacağız, emek vereceğiz ve daha fazla mesai harcayacağız.”
Toplantı, konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından okulların güvenliği için yürütecekleri çalışmalara ilişkin yaptıkları sunumun ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 02ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 03Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 04“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 05PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 06OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 07BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 08KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 09BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 10PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 11Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 12ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 13Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 14Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 15BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU




Henüz Yorum yok