Gelir kriteri engellileri mağdur ediyor
Yaşadıkları engelin yanı sıra kanun ve düzenlemelerle mağduriyetleri daha da artan engelliler, sorunlarına bir çözüm bekliyor. Ailelerin evlerine giren toplam gelir tutarı Bakanlığın belirttiği Gelir Kriterini belli miktarda geçtiğinden dolayı maaş alamayıp mağdur olduklarını belirten engelliler, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.
Bu mağdurlardan bir tanesi de Batman’da ikamet eden ve kemik eğriliği, sırt kamburu, kemik erimesi hastası olan yüzde 54 engelli raporlu 24 yaşındaki Mehmet Fatih Atmanoğlu, evde kaldığı ve babasının sigortasından faydalandığı için aile gelir kriterinden dolayı engelli maaşı alamadığını belirten Atmanoğlu, İLKHA muhabirine bunun bir haksızlık olduğunu söyledi.
Belirtilen gelir kriterinin yeniden düzenlenerek engellilerin mağduriyetini ortadan kaldıracak şekilde değiştirilmesi gerektiğini savunan Atmanoğlu, tek isteğinin babasının vereceği harçlığa bağlı kalmadan, maddi olarak başkasına muhtaç olmamak olduğunu söyledi.
“Tüm girişimlerime rağmen sonuç alamadım”
Kendisi gibi çok sayıda mağdur engellinin olduğuna işaret eden Atmanoğlu, “Engelliyim ve bir türlü maaş alamıyorum. Babamın himayesinde olduğum ve onunda sigortalı olmasından dolayı engelli maaşından faydalanamıyorum. Engelimden dolayı çalışamıyorum da. Ancak İŞKUR tarafından açılan kurslara gidebiliyorum. Defalarca maaş talebinde bulundum ya kabul edilmedi ya da red edildi. Dilekçe yazdım, buna da cevap verilmedi. Tüm girişimlerime rağmen bir türlü sonuç alamadım.” dedi.
“Kriterlerin kaldırılmasını istiyorum”
Her engelli gibi kendisinin de engelli maaşından yararlanmak istediğini vurgulayan Atmanoğlu, “Sadece maaş talebinde bulunuyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Gerekirse ailemden ayrılmaya bile razıyım. Önüme bir kriter koydular ve bu kriter yüzünden hayatım mahvoldu. Sadece benim değil benim gibi birçok engellinin hayatı mahvoldu. Ayrı ev zorunluğu ve evlenme şartı getirilerek engellilerin maaş alması azaldı. Bu kriterlerin artık kaldırılmasını istiyorum. Tüm engellilerin adına bunları söylüyorum. Peygamber Efendimizin, ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ Hadis-i Şerifinde de belirtildiği gibi bende yetkilerin kolaylaştırılması talebinde bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 02Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 03“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 04BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 05“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 06Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 07Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 08VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 09HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 10RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 11VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 12BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 13KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 14İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 15DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok