
KİTAP FUARINI BİNLER ZİYARET ETTİ
Binlerce vatandaş kitap ve yazarlarla buluştu
Batman’da 5’nci kez kapılarını açan Kitap Fuarı'nı bu yıl yaklaşık 225 bin kişi ziyaret etti.
Kitap fuarının Batman’ın prestijli etkinliği haline geldiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz; “153 Yayınevi’nin katıldığı fuardaki ziyaretçi sayısı, Batman’daki en büyük AVM’nin haftalık giriş-çıkış sayısından çok daha fazla oldu” diye konuştu.
.jpg)
7’DEN 70’E HER YAŞTAN İLGİ
Kitapseverler tarafından yoğun ilgi gören 5. Batman Kitap Fuarında bu yıl en dikkat çeken ziyaretçileri ise öğrenciler oldu. Okullarıyla birlikte fuarı gezen öğrenciler, Batman Valiliği ile Belediye’nin verdiği hediye kitap çekleri ile alışveriş yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, kitap fuarının 7'den 70’e her yaştan ilgi gördüğünü söyledi. 153 Yayın evinin katıldığı fuarı yaklaşık 225 bin kişi ziyaret ettiğini belirten Gürbüz; “Bu sayı Batman'daki en büyük Alışveriş Merkezi'nin haftalık giriş çıkış sayısından daha fazla. Kitapseverlerin bu şekilde fuara ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Her şeyden önce Batmanlılar kitapsever bir toplum. Fuar kapsamında 60 kadar yazarımız şehrimize teşrif etti” ifadelerini kullandı.
1 MİLYON 200 BİN TL’LİK HEDİYE ÇEKİ DAĞITILDI
Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, açıklamasının devamında “Bu yazarlardan 20'si kitap fuarında söyleşi yaptı. Geriye kalan 40 yazarımız ise Milli Eğitim’e bağlı okullarda okur-yazar buluşmaları kapsamında öğrencilerle buluştu. Okullardan gelen öğrencilerin taşımacılığını da Belediye üstlendi. Okullardan gelen öğrencilerin istedikleri kitabı alabilmesi için 40 bin adet olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin liralık hediye çeki dağıttık. Kitap Fuarı’na verdiği destekten ötürü Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Ekrem Canalp’a teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU.
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok