
Meyveciliğin geliştirilmesine 3.3 Milyon TL Destek verildi
Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında çiftçilere toplam 3,3 milyon TL hibe desteği sağlanmaktadır. Uygulanmakta olan programda çiftçilere meyve bahçeleri çevre ihata sistemleri dağıtım töreni düzenlendi.
DİKA ile Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında 20 Mart 2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında 3,3 milyon TL hibe desteği Ajans tarafından, uygulaması ise Tarım Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Başarılı bulunan projelere yönelik meyve bahçesi kurulum süreci, çevre ihata sistemleri uygulaması ile devam etmektedir. Bu amaçla gerçekleştirilen törene Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin, Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Teknikeri Mehmet Birlik, yüklenici firma yetkilisi İhsan Oğuz ve destek almaya hak kazanan Gercüşlü çiftçiler katıldı. Törende 10 çiftçiye toplam 12 bin metre tel örgülü kafes çit, 18 bin metre gergi teli, 2.268 adet demir köşebent direk, 10 adet demir bahçe kapısı ve 10 adet görünürlük tabelası dağıtımı yapıldı.
Batman'da dağıtımı yapılan meyve fidanları, damla sulama sistemleri ve çevre ihata sistemleri maliyetinin % 75’i DİKA tarafından hibe olarak desteklenmektedir. Program sonucunda Batman il merkezi ve 5 ilçede yaklaşık 5.000 dekar alanda 272 çiftçinin fıstık, ceviz ve üzüm bahçeleri tesis edilecektir. Programın Batman merkez ve ilçelerinde kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak Batman ekonomisine katkıda bulunması hedeflenmektedir.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 02BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 03DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 04VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 05ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 06Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 07Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 08ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 09EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 10Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 11“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 12116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 13BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 14VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 15TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok