“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
DEM Parti Batman Kadın Meclisi, Anadilde eğitim hakkı ve yeni eğitim-öğretim yılında velilerin sırtına yüklenen maliyetlere karşı basın açıklaması düzenledi.
Cudi mahallesinde bulunan Metin Bostancı İlkokulu yanında yapılan basın açıklamasını DEM Parti Batman Kadın Meclisi adına DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz okudu. Korkmaz “Hepimiz çocuklarımız için iyi bir eğitim istiyor, onlar için güzel, özgür, güvenli bir gelecek hayal ediyor ve bunun için çalışıp didiniyoruz. Ne var ki, eğitim maliyetleri gün geçtikçe artarken biz giderek yoksullaşıyoruz.
Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalan devlet okulları çözümü velilerin cebinde arıyor. Başta ‘gönüllü bağış adı altında toplanan kayıt parası olmak üzere hemen her okulda çok sayıda kalemde para toplanarak eğitim harcamaları büyük ölçüde bizlerin sırtına yıkılıyor. Açlık sınırının altına düşen ücretler ve hayat pahalılığı, fahiş gıda fiyatları, katlanarak artan kırtasiye ve okul masrafları, servis ücretleri nedeniyle çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Peş peşe gelen zamlarla çocuklarımıza günlük harçlık vermekte zorlanıyor, beslenme çantalarını dahi dolduramıyoruz. Dahası, parasız olması gereken temel eğitim giderek ticarileşir ve eğitim maliyetleri yükselirken eğitimin niteliği de bir o kadar düşüyor ve eşitsizlikler derinleşiyor” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 03MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 04VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 05TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 06PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 07BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 08KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 09MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 10ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 11Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 14Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 15EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok