
EVDE İZLEM!
EVDE İZLEM!
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Evde İzlem ekibi, 50 yaş üstü ek hastalığı veya komorbit durumu olan covid-19 pozitif vakaların adreslerinde düzenli takip ediyor.
HASTALAR UYGULAMADAN MEMNUN
Diş hekimleri ve yardımcı sağlık personellerinde oluşan evde izlem ekipleri, 50 yaş üstü ek hastalığı veya komorbit (birden fazla hastalık) durumu olan korona vakaların adreslerine düzenli şekilde giderek kişilerin ateş, nabız satürasyonlarını ölçüyor. Genel sağlık durumları belirlenen hastaların değerlendirme sonucuna göre hastaneye sevki gerekenler 112 aracılığı sevki yapılıyor. Evde İzlem ekibinden hizmet alan 61 yaşındaki Beşir Bilir, yaklaşık 16 gündür evde tedavi gördüğünü belirterek: “Kardeşim trafik kazası geçirmişti. Bunun için Batman Bölge Hastanesine gitmiştik o hengâme ve üzüntüyle sosyal mesafe veya maske kullanımına dikkat edemedik. Yoğun bir süreçti, sanırım o zaman ben virüsü kaptım.. Evde tedavim başladı. Ekipler düzenli bir şekilde bizimle ilgileniyor ve tedavilerimiz düzenleniyor. Böylece kendimizi daha güvende hissediyoruz. Bunun için hepsine minnettarız” dedi.
KORONA SÜRECİNİ ANLATTI
61 Yaşındaki Bilir, koronayla ilgili yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Bu arada eşim de covit olmuş fakat benden daha hafif geçiriyordu. Hasta olmasına rağmen bana çok iyi baktı, hakkını ödeyemem. Bu hastalıkta bana iyi gelen üç tespitim oldu onu da paylaşmak istiyorum. Hastalığım sürecinde ayran çok tükettim, ayranın içine ekmek doğrayıp bol bol yedim. Gülsuyu şerbeti içtim. Eşimde daha çok kuru öksürük vardı, ona da sarımsaklı süt iyi geldi. Bir diş sarımsağı ezip bir bardak sütte kaynattı sabah ve akşam birer bardak içti. Lütfen herkes kendisine çok dikkat etsin. Bu hastalığın kişiyi nerede ve ne zaman yakalayacağı belli değil bir bakıyorsun ki sana yapışmış. Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 02VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 03Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 04YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 05Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 06EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 07AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 08TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 09ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 10YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 11Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 12DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 13Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 14BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 15HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Henüz Yorum yok