"İKİNCİ YARIYIL SORUNLU BAŞLADI"
ŞİMŞEK "İKİNCİ YARIYIL SORUNLU BAŞLADI"
Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, İlk ve orta dereceli okullarda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin sorunlarla başladığını belirtti.
İkinci döneminde öğretmen, öğrenci ve veliler açısından pek de pembe bir tablo olmadığını ifade eden Şimşek, “Bu dönem de, TBMM’den geçen ve 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanun’unun’ getireceği sıkıntılar ile de gireceğiz. Öğretmenleri birbirleriyle rekabete yönelten, dayanışmayı ortadan kaldıran, aynı okulda aynı derslere girdiği halde farklı ücretlendirmeleri beraberinde getiren, okulda çalışma barışını bozan bir yasa ne yazık ki bütün eğitim emekçilerine dayatıldı. İktidar Sürekli bakan değiştirilerek, mevzuat değiştirerek eğitime nitelik kazandırmaya çalışmaktadır. Oysa ‘Liyakatın’ olmadığı bir sistemde başarı beklemek beyhude çabadır. İktidar yağmur gibi yağan zamlar karşısında geçinemeyen öğretmenler ve velilerin gerçeği görülmek zorundadır. İdareciler, MEB'in talepleri ile okulun sorunları arasına sıkışmış durumda.
Yine ülkemizde Covid-19 vaka sayısı 100 binlere dayandı. İkinci dönemde okullarda tedbirler azami artırılmalı. Sosyal mesafe, hijyen, maske kurallarına sıkı sıkıya uyulup, hizmetli ve güvenlik personeli ihtiyacı acil giderilmeli, personel eksikliği olan tek bir okul dahi kalmamalıdır. Sınıflar acilen seyreltilmeli, öğretmen açığı giderilmelidir.
Eğitim Öğretimin bu sorunlarının yanı sıra Seçmeli derslerin öğrencilerin kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusundan ziyade MEB’in yönlendirmesi ile okul idarecilerinin okul imkanları gerekçesiyle kendileri tarafından belirlemesi öğrencilerde öğrenme istek ve arzusunu zayıflatıyor. Öğretmen ve öğrencilerin ‘iyilik halleri' örseleniyor. Okullar ve sınıflar arası nitelik farkından kaynaklanan eğitimde sosyal adalet ve eşitlik bozuluyor. Bunun sonucunda Okul terk oranları artarak, toplumsal ahenk bozulmakta. Okula ait olma duyguları zayıflamaktadır. Bu vesile ile Eğitim Sen olarak bir kez daha yetkilileri bu sorunların çözümü noktasında sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok