“650 BİN NÜFUSLU BATMAN’DA HÂLÂ TIP FAKÜLTESİ YOK”
Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, Batman’a acilen bir Tıp Fakültesi kazandırılması ve kurulması planlanan Öğretmen Akademisi’nin Batman’da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
“650 BİN NÜFUSLU BATMAN’DA HÂLÂ TIP FAKÜLTESİ YOK”
Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, komşu iller olan Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Bitlis’te Tıp Fakülteleri bulunmasına rağmen, 650 bin nüfusa yaklaşan Batman’da hâlâ bir Tıp Fakültesinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.
Batman halkının sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sorunlar yaşadığını belirten İl Başkanı Önlü, özellikle ileri tedavi ve uzmanlık gerektiren durumlarda vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kaldığını kaydetti. “Bu durum hem vatandaşlarımız için mağduriyet oluşturmakta hem de Batman’ın gelişim sürecini sekteye uğratmaktadır” dedi.
ÖĞRETMEN AKADEMİSİ TALEBİ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulacağı açıklanan Öğretmen Akademisi’nin Batman’a kazandırılmasının da eğitim camiası açısından hayati önem taşıdığını ifade eden İl Başkanı Önlü, genç nüfus potansiyeli, bölgesel konumu ve eğitimdeki yapısal sorunlar nedeniyle Batman’ın bu akademiye en çok ihtiyaç duyan illerden biri olduğunu söyledi.
Şehmuz Önlü, siyasetçilere, bürokratlara ve tüm karar vericilere seslenerek şu çağrıda bulunarak “Batman’a acilen Tıp Fakültesi kazandırılmalıdır. Açılacak olan Öğretmen Akademisi’nin Batman’da kurulması için gerekli adımlar atılmalıdır.
“Batman halkı, bu taleplerin yalnızca bir istek değil, zorunlu bir ihtiyaç olduğunun altını çizmektedir. Bizler, Batman’ın geleceği için atılacak her adımı desteklemeye hazırız.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01YENİ KENT MEZARLIĞINDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 02BAŞKAN DİREK, “İŞTEN ÇIKIŞ KODLARI, İŞ MAHKEMELERİ’NİN YETKİSİNE VERİLMELİDİR”
- 03BAŞKAN DEMİR, SASON SPOR’A UĞURLU GELDİ
- 04KONYA’DAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK DÖNDÜK
- 05DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 06OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 07OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 08EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 09İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 10İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 11NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 12FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 13TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 14UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 15Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi




Henüz Yorum yok