Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 05Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 06Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 10DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 15Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 01YEÞÝLAY’DAN VALÝ CANALP’A ZÝYARET ETTÝ
- 02BESOB’dan ÝÞKUR’a 'istihdam' ziyareti
- 03ÜÇ KÖYDE YOL ÇALIÞMALARI SÜRATLE DEVAM EDÝYOR
- 04GÜNEYDOÐU DERBÝSÝ PETROLSPOR’UN 0-2
- 05ÜCRETSÝZ SÜNNET ORGANÝZASYON KAYITLARI BAÞLIYOR
- 06KAYMAKAM ÝMRAK, PAZARDA ESNAF VE VATANDAÞLARLA BULUÞTU
- 07YENÝ KENT MEZARLIÐINDA AÐAÇ DÝKÝM ÇALIÞMASI BAÞLADI
- 08BAÞKAN DÝREK, “ÝÞTEN ÇIKIÞ KODLARI, ÝÞ MAHKEMELERÝ’NÝN YETKÝSÝNE VERÝLMELÝDÝR”
- 09BAÞKAN DEMÝR, SASON SPOR’A UÐURLU GELDÝ
- 10KONYA’DAN TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLARAK DÖNDÜK
- 11DÝREK VE ERTEKÝN AÝLELERÝNÝN MUTLU GÜNÜ
- 12OKUYUCU SAYISI ZÝRVEYE ULAÞTI
- 13OKUL ÇEVRELERÝNDE 127 ÝÞLETMEYE GIDA DENETÝMÝ
- 14EÞ ZAMANLI AÐAÇLANDIRMA YAPILDI
- 15ÝHD: KADINA YÖNELÝK ÞÝDDET ARTARAK SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok