
Batman’da ‘Genç Çiftçi’ projeleri tamamlanıyor
Batman’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projeleri" tamamlanıyor. Bu kapsamda Batman merkez ilçeye ait 2 proje, Beşiri ilçesinde 4 proje, Gercüş ilçesinde 8 proje, Kozluk ilçesinde bir proje tamamlandı.
Ayrıca Genç Çiftçilerin proje başı 30 bin TL olan hibelerini almaları için Bakanlığa ilgili evrakların ulaştırıldığı bildirildi.
Proje çerçevesinde kurulan il merkezine bağlı Kılıç köyünde kurulan yumurtacı tavuk çiftçiliği ve Balpınar beldesindeki sera tesisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yerinde incelendi.
İncelemeler sırasında bir açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı şunları kaydetti: “2016 yılı için hayvancılık projelerinden 175 tanesi Bakanlığımızca hibeye uygun görüldü. Bakanlığımız bu projeler için 5 milyon 250 bin TL hibe verecek. Hayvancılık projelerinde hayvan dağıtımı TİGEM tarafından yapılacak ancak 'Bitkisel ve Diğer' konu başlıklı projeler, vatandaşlarımız projelerini kendi imkânlarıyla tamamladıktan sonra kendilerine hibeleri verilecek. Eylül ayı itibariyle hayvancılıkta 2 adet bitkisel ve diğer konu başlıklı 15 proje tamamlandı. Tüm projeler 18.11.2016 tarihinde tesis edilmiş olacak. 2017 yılında daha fazla Genç Çiftçiye destek vermeyi planlıyoruz. Tüm girişimcilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok