YEMEKLERDEN SONRA KARIN AĞRISI YAŞIYORSANIZ DİKKAT!
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, “Sebebi safra taşları olabilir”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, toplumda oldukça yaygın olan ancak çoğu zaman fark edilmeyen safra kesesi taşları hakkında uyarılarda bulundu. Yemeklerden sonra özellikle yağlı gıdalardan sonra sağ üst karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve hazımsızlık şikayetlerinin, safra taşlarının önemli belirtileri olabileceğine dikkat çeken Dr. Kuba, bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Safra taşları bazen hiç belirti vermeden ilerleyebilir” diyen Dr. Kuba, “Ancak bir gün aniden başlayan şiddetli ağrılarla kendini gösterebilir. Zamanında müdahale edilmezse, safra kesesi iltihabı, safra yolları tıkanıklığı ya da pankreas iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Dr. Kuba, safra taşı oluşumunu etkileyen risk faktörlerini şöyle sıraladı : Kadın cinsiyet, 40 yaş üzeri bireyler, Aşırı kilo, Hareketsiz yaşam tarzı, Düzensiz ve dengesiz beslenme, Gebelik.
TEDAVİDE KAPALI AMELİYAT KONFORU
Safra taşı tedavisinde cerrahinin kalıcı ve etkili bir çözüm sunduğunu belirten Dr. Kuba, günümüzde laparoskopik (kapalı) cerrahi yöntemlerin yaygınlaştığını ifade ederek, “Kapalı ameliyatlarda safra kesesi tamamen çıkarılır. Bu yöntem sayesinde hastalar genellikle aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. İyileşme süreci oldukça hızlı ve konforlu” dedi.
“ŞİKAYETLER GECİKTİRİLMEMELİ”
Dr. Kuba, özellikle yemek sonrası sık sık hazımsızlık, gaz ve karın ağrısı yaşayan vatandaşların vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok