EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Batman’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Etkinliklerde, emek, adalet, eşitlik, barış, özgürlük ve demokrasi talepleri öne çıktı.
Basın Kavşağı’nda toplanan kitle, kortej oluşturarak Yılmaz Güney Sergi Alanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atan katılımcılar, pankart ve dövizlerle taleplerini dile getirdi.
Programa DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, platform bileşenleri ve işçiler yurttaş katıldı. Etkinlikte tertip komitesi adına Cihan Tüzün tarafından basın açıklaması okundu.
Açıklamada, 1 Mayıs’ın birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğuna vurgu yapılarak, emekçilerin ortak sesi olma çağrısı yapıldı. Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca emekçinin aynı taleplerle alanlarda olduğunu belirtilerek, kapitalist sistemin yarattığı sömürü düzenine karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Emek sömürüsü, iş cinayetleri, savaş politikaları ve doğa tahribatına dikkat çekildi. Açıklamada Türkiye’de artan yoksulluk, gelir adaletsizliği ve temel haklara yönelik kısıtlamalar eleştirildi. Demokrasi, adalet ve hukukun olmadığı bir ortamda emekçilerin haklarının da yok sayıldığı ifade edildi.
Kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekilen açıklamada, mevcut mekanizmaların yetersizliği vurgulandı. Gençlerin gelecek kaygısı, emeklilerin yaşam koşulları ve güvencesiz çalışma sorunları da dile getirildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 02HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 03HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 04KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 05ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 06BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 07YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 08DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 09MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 10SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1119 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 12FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 14UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 15BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI




Henüz Yorum yok