“BİNALARI YIKMAK, GÖNÜLLERİ YIKMAKTIR”
“BİNALARI YIKMAK, GÖNÜLLERİ YIKMAKTIR”
İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik;
“BİNALARI YIKMAK, GÖNÜLLERİ YIKMAKTIR
”İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, HDP ve Kayyum dönemlerinde tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlanmasının, ev sahipleri için bir felaket olduğunu söyledi.
Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Sayın Hulusi Şahin’in kendisini bu mağdur ailelerin yerine koyarak, kalıcı bir çözüm üzerinde durması gerektiğini ifade etti.
“BELEDİYENİNDE SUÇU VAR”
Batman gibi bir yerde bu binaların temeli atılırken, müdahale etmeyen Belediyenin de en az evleri satın alan ve yapan müteahhitler kadar suçlu olduğunu belirten İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bunda kusurlu olanlarında gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi. Başkan Çelik; “Temelde müdahale etmeyenlerde suçludur. Bu binaların yapımı en az bir yıl sürüyor. Bir yıl boyunca hiçbir şey yapmayan zihniyet, binalarda insanlar oturmaya başlayınca mı akılları başına geliyor. Belediye satın alan ve yapanlardan daha suçludur.” dedi.
“CEZALAR MÜTEAHHİDE KESİLMELİ”
İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, her ne kadar ev alan aileler hatalı olsa bile, en büyük suçlunun müteahhitler olduğunu söyledi. Başkan Çelik yaptığı açıklamada; “Aldığımız bilgilere göre 170 kaçak yapı tespit edilmiş. Belediye yetkili birimleri binaların depreme dayanıklılığını ve diğer gerekli kontrollerini yapabilirler. Sağlam binalara gerekli izinler verilmeli veya mağdur ailelerin yatırdığı paralar müteahhitlerden tahsis edilmelidir. Hataya hatayla müdahale edilmez. Sağlam olmayan binalar, yola girenler, başkasının hakkını gasp eden binaların yıkılmasına bir itirazımız yok. Bizim derdimiz tüm birikimini bu evlere yatıran binlerce ailelerin mağdur edilmemesidir. Bizim amacımız binaları yıkarak, gönülleri yıkmamaktır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Belediye Meclisinin ortak kararı ile daire başına uygun bir ceza kesip, toplanan paralarda İluh Deresinin ıslahı için rahatlıkla kullanılabilinir. Sayın Valimizden ricamız bu konuya bir çözüm bulmasıdır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok