KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
Batman’ın ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projelerden biri olan Kuzeydoğu Çevre Yolu 3. Etap Projesi için çalışmalar sürüyor. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ulaşım vizyonu doğrultusunda hayata geçirilecek proje, kent içi trafik yoğunluğunu azaltarak ulaşımda yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Sanayi Kavşağı’ndan başlayacak güzergâh, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Yerleşkesi, Çamlıtepe ve Korik mahallelerini çevreleyerek Sosin Caddesi üzerinden Korik Kavşağı’na bağlanacağını belirtti. Toplam 5,3 kilometre uzunluğundaki proje; 4,2 kilometrelik 30 metre genişliğinde çevre yolu ile 1,1 kilometrelik 25 metre genişliğinde imar yolundan oluşacak.
MODERN VE GÜVENLİ ULAŞIM KORİDORU
Proje kapsamında güzergâh boyunca 2×2 şeritli bölünmüş yol inşa edilecek. Yolun orta bölümünde ise 4 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeli orta refüj yer alacak. Ayrıca elektrik, telekomünikasyon, yağmur suyu drenajı, içme suyu ve kanalizasyon altyapıları eksiksiz şekilde tamamlanacak.
Yolun her iki tarafında kaldırım, modern aydınlatma sistemleri, peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Güzergâh üzerinde ihtiyaç duyulan noktalarda köprü ve menfezler inşa edilerek ulaşımın kesintisiz şekilde sürdürülmesi sağlanacak.
ALT VE ÜST GEÇİTLERLE KESİNTİSİZ ULAŞIM
Projenin önemli ayaklarından birini de sanat yapıları oluşturuyor. Devlet Demiryolları hattının bulunduğu noktada köprülü alt geçit yapılacak. Devlet Su İşleri kanalının geçtiği bölgede ise köprülü üst geçit inşa edilerek ulaşım güvenliği ve sürekliliği sağlanacak.
“TRANSİT TRAFİK ŞEHİR MERKEZİNE GİRMEYECEK”
Kuzeydoğu Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte Batman’ın kuzey çevre yolu doğu aksında ulaşım sürekliliği sağlanacak. Özellikle Siirt ve Van istikametinden gelen transit araçlar şehir merkezine girmeden çevre yoluna yönlendirilecek.
Böylece kent merkezindeki trafik yükü önemli ölçüde azalacak, ulaşım daha güvenli, hızlı ve konforlu hale gelecek. Proje aynı zamanda Batman’ın gelecekteki ulaşım ihtiyaçlarına cevap verecek stratejik yatırımlardan biri olarak öne çıkıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok