Orkide kaçakçılığı yapanlara para cezası kesildi
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ve yok olması halinde biyolojik çeşitliliğin bozulacağı gerekçesiyle, toplanması suç sayılan salep orkidelerini toplayan 3 şahsa, 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Toplanan salep orkidelerin kurutulup kaçak yollarla, kilosu 200 TL ile 300 TL arasında satışının yapıldığı öğrenildi.
Biokaçakçılık kapsamına giren salep orkidelerini toplayanlara yönelik yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe kırsalında yaptığı operasyonda, salep orkide (yumru-soğan) kaçakçılığı yapan 3 kişinin, topladıkları 2 çuval dolusu salep orkidesine el konulurken,yakalanan 3 şahıs, ifadeleri alınmak üzerek karakola götürüldü.
Ele geçirilen salep orkideleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınırken, 3 şahıs hakkında, kişi başına 41 biner TL olmak üzere toplam 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım, "Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve salep orkidesi ile diğer bitki kaçakçılığını yapmamalarını istiyoruz. Kaçakçılara yönelik mücadelemiz devam edecektir." uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 02“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 03TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 04SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 05BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 06YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 07BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 08ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 09VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”
- 10PETROL-İŞ’TEN SİLAHLANMAYA KARŞI ACİL TEDBİR ÇAĞRISI
- 11TIKANAN MAZGALLARDA 40 TON ATIK TOPLANDI
- 12TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden Yeşil Vatan Seferberliğine 500 Fidanlık Katkı
- 13VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 14FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 1512 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ




Henüz Yorum yok