
BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Batman Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Atığını Getir, Ödülünü Götür’ sloganıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırmaya davet edildi.
Yarışmada en fazla atık yağ getiren katılımcılar ödülleri, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü/ Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan tarafından verildi.
BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANACAK, DOĞA KORUNACAK
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, etkinliğin temel amacının özellikle evsel bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “Bitkisel atıklar doğaya ve suya ciddi zarar vermektedir. Özellikle 1 litre atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde bu yarışma, hem çevresel farkındalık oluşturmak hem de geri kazanım yoluyla ekonomiye katkı sağlamak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilerleyen süreçte okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde benzer kampanyalar düzenleyerek çevresel farkındalığı artırmayı hedefliyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok