
Sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinleri gelecek yıla devredildi
Covid-19 pandemisiyle mücadele içerisinde bulunan sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildiğini anımsatan Yalçın, salgın sürecinde uzun ve yorucu çalışma süreleri ve ağır iş yükü altındaki sağlık çalışanlarının mağdur edildiklerini söyledi.
Yalçın, “Sağlık-Sen, yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş ve konuyu yargıya taşımıştı. Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmelerde de yıllık izinler konusu sürekli gündeme getirilmişti. Sağlık-Sen’in yapmış olduğu girişimleri sonucunda, Covid-19 salgını nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayan ve yayınlanan genelge ile iptal edilen sağlık çalışanlarının yıllık izinleri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yazı ile 2021 yılına aktarılacak.” dedi.
Açıklamasının devamında Yalçın, “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıyla, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların, 663 sayılı KHK’nın 45/A (3+1) kapsamına göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticileri, sağlık tesisi yöneticilerinin yıllık izinleri 2021 yılına devredilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 02“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 03HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 04Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 05Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 06YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 07GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 08KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 10HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 11Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 12Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 13Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 14BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 15EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
Henüz Yorum yok